IZLUDEĆE DECU: Jedan čas skraćen, drugi 45 minuta

Izvor: 24sata, 01.Nov.2014, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLUDEĆE DECU: Jedan čas skraćen, drugi 45 minuta

Oko 60.000 prosvetara će držati časove od pola sata, dok će takav vid protesta bojkotovati oko 50.000 kolega.

U štrajku će jedinstveno nastupiti većina škola u Nišu, Kragujevcu, Kruševcu, Čačku, Zrenjaninu, gde će nastavnici bez izuzetka predavati po pola sata.

Problem će, međutim, nastati u mnogim beogradskim i novosadskim školama, u kojima su nastavnici podeljeni na one koji štrajkuju i one koji ne štrajkuju. Tako se i prilikom poslednjeg štrajka, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << 21. oktobra, desilo da je, primera radi, Prva beogradska gimnazija imala 11 nastavnika koji nisu držali nastavu, jednog koji je držao skraćene časove i ostale koji su radili redovno.

- Potrudićemo se da časove organizujemo tako da idu u kontinuitetu po dužini trajanja, a ne da se desi da jedan čas traje pola sata, a već onaj sledeći 45 minuta - objasnio nam je direktor jedne srednje beogradske škole.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.