IZLOŽBA PREDSEDNIČKIH PORTRETA BEZ ZNANJA POSLANIKA

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLOŽBA PREDSEDNIČKIH PORTRETA BEZ ZNANJA POSLANIKA

BEOGRAD - Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je danas da poslanici nisu učestvovali u organizaciji izložbe portreta nekadašnjih predsednika srpskog parlamenta i da ne zna kako su portreti nabavljeni

BEOGRAD - Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je danas da poslanici nisu učestvovali u organizaciji izložbe portreta nekadašnjih predsednika srpskog parlamenta i da ne zna kako su portreti nabavljeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Poslanici nisu bili uključeni u donošenje odluke o organizaciji izložbe, rekla je Kolundžija novinarima u parlamentu, komentarišući navode pojedinih medija da je Skupština bez tendera, "došla do" 34 portreta i za to izdvojila četiri miliona dinara.

Prema njenim rečima, o izložbi predsedničkih portreta nije odlučivao ni Administrativni odbor.

Ona je najavila da taj odbor priprema odluku kojom će jasno utvrditi kriterijume po kojima će se, između ostalog, nabavljati protokolarni pokloni, pošto postoji potreba da se definišu uslovi nabavke svega što je potrebno kao propratni deo rada parlamenta.

"Odbor će precizno utvrditi i ko može da bude u komisiji koja će sa stanovišta estetike i umetničkog dojma odlučivati šta je prihvatljivo za nabavku, pre svega poklona, pošto oni predstavljaju i parlament Srbiju", kazala je Kolundžija.

U holu Doma Narodne skupštine priređena je izložba portreta predsednika Skupštine koji su to telo vodili od 1920. godine do danas, a otvorila ju je, 12. oktobra, predsednica Slavica Đukić - Dejanović.

Među izloženim slikama je 26 portreta čiji je autor akademski slikar Dragan Stojkov, kao i osam iz međuratnog perioda, od kojih je sedam uradio Uroš Predić, a jedan Ivan Tišov.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.