IŽIVLJAVANJE NAD SRBIMA SE NASTAVLJA Ovaj potez pokazao sve - Trajkoviću odloženo suđenje, ali o ovome će se tek pričati

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 12:58

IŽIVLJAVANJE NAD SRBIMA SE NASTAVLJA Ovaj potez pokazao sve - Trajkoviću odloženo suđenje, ali o ovome će se tek pričati

Na raspravi je bila prisutna samo porodica optuženog. 

Ročište na suđenju Slađanu Trajkoviću, posle dvočasovne rasprave pred prištinskim Osnovnim sudom, odloženo je za 11. septembar.

- Današnje ročište je bilo zatvoreno za javnost, po meni, na nezakonit način i to će pitanje biti raspravljano nekada, kada se naš predmet bude našao pred Apelacionim sudom. U tom smislu, mislim da smo danas učinili bitnu povredu postupka zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je vama uskraćeno to pravo da pratite ono sve što se u sudnici desilo, a sudija je sa druge strane i zabranila da se o tome javno govori - rekao je medijima Trajkovićev advokat Dejan Vasić.

Na raspravi je bila prisutna samo porodica optuženog.

- Time što je suđenje bilo zatvoreno za javnost, ukazuje na jednu činjenicu, a to je da nemaju dovoljno dokaza, da se sve radi protivzakonito i protivpravno. Ovo je sve političko pitanje i jedino što je u svemu ovome najgore, jeste što Slađan ispašta, a da nije kriv. On bez ikakvog dokaza i dalje leži u njihovim zatvorima. Ovo je čista diskriminacija, prvo Slađanovog branioca, zatim samog Slađana, a čini se velika nepravda prema nama kao porodici - kazala je Slađanova supruga, Suzana Trajković, istakavši da ne očekuje ništa dobro od ovog procesa, jer je, kako kaže, ovo politički proces.

Slađan Trajković optužen je za navodni ratni zločin, iako je pre stupanja na dužnost u Kosovsku policiju prošao sve bezbenosne provere.

On je napustio policijsku službu 5. novembra, kada su svi Srbi napustili kosovske institucije, a posle nekoliko dana je uhapšen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.