IŽIVLJAVANJE NAD GRAĐANIMA SRBIJE: HAOS NA GAZELI! Opozicija pozvala na blokadu, u koloni levičari i desničari zajedno (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 19:41

IŽIVLJAVANJE NAD GRAĐANIMA SRBIJE: HAOS NA GAZELI! Opozicija pozvala na blokadu, u koloni levičari i desničari zajedno (VIDEO)

Na protestu su viđeni lideri pojedinih opozicionih stranaka među kojima i Dragan Đilas

Na opozicionom protestu "Srbija protiv nasilja", koji je u 18 sati počeo ispred Skupštine Srbije, okupljenima se obratila poljoprivrednica iz Pećinaca Jelena Mihajlović koja je pozvala okupljene da blokiraju most Gazela i Brankov most u Beogradu, jer im do sada nisu ispunjeni zahtevi.

Kolona okupljenih je nakon njenog obraćanja krenula ulicom Kneza Miloša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema Gazeli, a saobraćaj ispred Doma Narodne skupštine je obustavljen.

Politički protest opozicije pic.twitter.com/P9lJ9yrobZ

— Arsil (@arsagarson) May 19, 2023

Mihajlović je ponovila opozicione zahteve sa prethodnih protesta, u kojima se traži momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks, kao i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića.

pic.twitter.com/f9dp3xQTxK

— Arsil (@arsagarson) May 19, 2023

Takođe, traže i smenu rukovodstva RTS zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, kako su naveli, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među prisutnima su i Zlatko Kokanović, jedan od vođa protesta poljoprivrednika, raščinjeni monah Antonije, kao i lider zabranjene organizacije "Obraz" Mladen Obradović. 

pic.twitter.com/nnnNRQ1Mre

— Arsil (@arsagarson) May 19, 2023

Na protestu su i poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević, šef poslaničke grupe "Moramo-Zajedno" Nebojša Zelenović, Sergej Trifunović iz PSG-a, predsednik pokreta "Srce" Zdravko Ponoš, predsednik pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović, predsednik "Pokreta za preokret" Janko Veselinović, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kao i bivši poslanik Srđan Nogo i nekadašnji ministar Velimir Ilić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenović (Zajedno) pozvao građane da se ne razilaze dok zahtevi ne budu ispunjeni

Izvor: Beta, 19.Maj.2023

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je na protestu "Srbija protiv nasilja" da okupljeni večeras "ne idu kući", i pozvao ih da ostanu dok zahtevi zbog kojih je organizovan ne budu ispunjeni."Nema odustajanja, nema povlačenja, svi smo ovde", rekao je Zelenović na delu autoputa u...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.