IZGUBILI SU KONTROLU NAD SEVEROM  Hamas u rasulu, Izraelski vojnici sve dublje napreduju: Oni odlaze

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2023, 22:14

"IZGUBILI SU KONTROLU NAD SEVEROM" Hamas u rasulu, Izraelski vojnici sve dublje napreduju: Oni odlaze

Izrael dozvoljava humanitarne pauze u određeno vreme kako bi omogućio stanovnicima da se presele na jug.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari saopštio je danas da je palestinska militantna grupa Hamas izgubila kontrolu nad severnim delom Pojasa Gaze, dodavši da je 50.000 ljudi pobeglo na jug te oblasti.

- Videli smo kako se 50.000 stanovnika Gaze kreće iz severnog dela Pojasa Gaze ka jugu. Oni odlaze jer shvataju da je Hamas izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontrolu nad severom - rekao je Hagari na brifingu za medije, prenosi Gardijan.

On je dodao da Hagari je poručio da izraelske snage "nastavljaju da produbljuju napad" na grad Gaza i da su nanele značajnu štetu Hamasovim vazdušnim i pomorskim snagama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.