IZGORELO SKLADIŠTE ORUŽJA U DONJECKU: Vlasti DNR-a sumnjaju da je požar podmetnut (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 21:52

IZGORELO SKLADIŠTE ORUŽJA U DONJECKU: Vlasti DNR-a sumnjaju da je požar podmetnut (VIDEO)

Za to vreme sukobi postaju sve snažniji na frontu Donbasa

U noći između 10. i 11. aprila izbio je požar u zgradi nekadašnje fabrike za preradu mesa u Donjecku. Na teritoriji postrojenja navodno su se čule eksplozije. Požar je lokalizovan posle ponoći 11. aprila, a u gašenju je učestvovalo skoro 100 ljudi, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije DNR-a.

Dana 11. aprila, otkrivene su detaljnije informacije o požaru. Oficir ruskih specijalnih službi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i bivši komandant DNR-a Igor Strelkov-Girkin na svojim stranicama na društvenim mrežama "Vkontakte" i "Telegram" potvrdio je da se na mestu požara nalazila vojna baza.

Hubo un incendio en una planta empacadora de carne (supuestamente antigua) en el distrito Kalininskyi de Donetsk en 105 Ilyich Avenue. El incendio ha amainado y no se reportan heridos.

Algunos internautas informan haber escuchado detonaciones antes del incendio. Inconfirmado. pic.twitter.com/vlNwlJHQYc

— Inversiones Sáenz (@InversionesSaen) April 11, 2021

- U blizini kompleksa nekadašnje Donjecke fabrike za preradu mesa, zapalila su se skladišta 100. brigade. Gotovo sigurno, to je bio podmetnuti požar.

Occupied Ukraine, Donetsk, yesterday evening part 2:

A loud explosion at a burning meat-packing plant in Donetsk is reported by witnesses of the incident. Also, according to them, for a short time, the sounds of detonation were clearly audible, but it is not yet known pic.twitter.com/qdnuHVaJSr

— 💫 Post Apocalyptic Queen of 1️⃣7️⃣🥃❤️🇺🇲✝️ (@AreYouAwaQe) April 11, 2021

Strelkov je otkrio više detalja o incidentu. Tvrdi da se požar dogodio na 3. ili 4. spratu ili u potkrovlju. Osoblje je mobilisano, većina vozača automobila je brzo okupljena kako bi mogli da iznesu municiju.

🇷🇺🇺🇦 #DONBASS

-#Avdyivka'ya topçu atışları devam ediyor.

-Still ongoing shelling on #Avdiivka. https://t.co/fTdf83sjAF pic.twitter.com/onlIcvHYEz

— момчил иванов (@momchil_ivanov1) April 6, 2021

Sva oprema je sačuvana. Ovo je pomoglo da se izbegnu eksplozije, a nije prijavljena nijedna žrtva. Međutim, zgrade su izgorele. 3. i 4. sprat su potpuno izgoreli.

U međuvremenu, na "Vkontaktu" je nekoliko meštana navodno komentarisalo to pitanje, potvrđujući da se vojna baza zaista nalazi na ovom području.

Ako su Streljkovljeve tvrdnje tačne, da je podmetnuo požar u kojem je izgorela vojna baza, ovo bi bila značajna šteta barem zbog strateškog položaja ove baze u centru grada Donjecka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.