IZDATO UPOZORENJE: Delovi kineskog satelita možda padnu na ovu evropsku državu, građani se mole da ostanu u zatvorenom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 10:39

IZDATO UPOZORENJE: Delovi kineskog satelita možda padnu na ovu evropsku državu, građani se mole da ostanu u zatvorenom

Ostaci letelice nalaze se u orbiti bez kontrole sa centrom na Zemlji

Iz italijanske civilne zaštite upozorili su stanovnike južnih regiona Umbrija, Lacijum, Abruco, Molize, Kampanja, Bazilikata, Apulija, Kalabrija, Sicilija i Sardinija, da u noći sa 8. na 9. maj ostanu "u zatvorenim prostorima" jer postoji mogućnost da ostaci kineskog satelita, koji bez kontrole pada na Zemlju, završe u delovima upravo tih italijanskih regiona.

Prema rečima direktora Civilne zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fabricija Kurča, koje prenosi agencija Ansa, postoji mala verovatnoća da delovi satelita, čak i ako padnu, oštete zgrade, ali se građanima za svaki stučaj savetuju da oko 2.00 9. maja ostanu iza zatvorenih vrata.

Kako je već saopšteno, ostaci kineskog satelita, koji je u orbiti bez kontrole sa centrom na Zemlji, treba da padnu, prema proceni kineskih stručnjaka, negde u more, ali postoji i mala verovatnoća da završe tamo gde nije planirano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PANIKA U ITALIJI Delovi kineske rakete možda padnu na jug zemlje, stanovništvo upozoreno: "Ostanite u zatvorenim prostorima"

Izvor: Blic, 08.Maj.2021

Iz italijanske civilne zaštite upozorili su stanovnike južnih regiona Umbrija, Lacijum, Abruco, Molize, Kampanja, Bazilikata, Apulija, Kalabrija, Sicilija i Sardinija, da u noći sa 8. na 9. maj ostanu "u zatvorenim prostorima" jer postoji mogućnost da ostatci kineskog satelita, koji bez kontrole...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.