IZBOLA UNUČE 29 PUTA! Baba došla da čuva malog Davida (5), pa ga ubila iz ljubavi

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 10:11

IZBOLA UNUČE 29 PUTA! Baba došla da čuva malog Davida (5), pa ga ubila "iz ljubavi"

Žena pati od zabluda vezanih za paranoičnu šizofreniju i bila je ubeđena da je njen unuk u opasnosti od strašnih patnji i da bi "bilo bolje da ga ubiju".

Elena Anhel (51), poreklom iz Rumunije, priznala je da je ubila svog unuka (5) u Engleskoj nakon što je "izgubila dodir sa stvarnošću" usled naglog i akutnog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Petogodišnji David Mario Lazar pronađen je mrtav u porodičnom domu u Engleskoj sa brojnim ubodnim ranama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Beživotno telo dečaka pronašla je policija u kući prošlog januara i baba je rekla da je "uradila to Mariu iz ljubavi", prenosi Daily mail.

Baba ga je izbola 29 puta nožem, a u utorak, 20. juna priznala je ubistvo iz nehata na osnovu smanjene uračunljivosti. Osuđena je na hospitalizaciju na neodređeno u psihijatrijskoj klinici.

Majka dečaka i ćerka optužene, Kristina Lazar, rekla je da nikada ne bi poverila svojoj majci da sama čuva njenog sina da je ikada pokazala bilo koji znak bolesti.

Dodala je da je Elena volela svog unuka i da nikada nije videla nijedan znak koji je pozivao na uzbunu.

Elena, koja je imala dugu istoriju lečenja psihotičnih i depresivnih poremećaja u Rumuniji od 2009. godine, ubila je Maria u njihovoj kući 25. januara, saopštio je sud.

Njega je otac doveo kući iz škole i ostavio sa bakom, dok se on vratio na posao. Oko 17.15 sati majka je otišla u obližnju radnju i govorila im da pozovu policiju.

Kada je policija došla na lice mesta, Elena je policajcu, koji je govorio rumunski, rekla da je ubila svog unuka iznoseći obmanjujuće tvrdnje i govoreći da ne želi da on pretrpi ozbiljan napad od nekog drugog. Policija je otkrila Mariovo telo i on je proglašen mrtvim.

Njena ćerka Kristina rekla da joj nikada neće oprostiti užasan zločin.

Kristina je bila trudna sa drugim detetom kada je ostala bez Maria.

- Janis sada ima 11 meseci, izgleda isto kao Mario. Nekada mislim da ga je Bog poslao nazad nama - rekla je majka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.