IZBODENO ŠESTORO STUDENATA, ČETVORO MRTVIH: Najbolje drugarice zagrljene umrle u istom krevetu, a porodice sumnjaju u zvaničnu verziju, NIŠTA OD TOGA NEMA SMISLA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 21:07

IZBODENO ŠESTORO STUDENATA, ČETVORO MRTVIH: Najbolje drugarice zagrljene umrle u istom krevetu, a porodice sumnjaju u zvaničnu verziju, "NIŠTA OD TOGA NEMA SMISLA" (VIDEO)

Na mestu zločina pronađen je DNK potencijalnog ubice.

Porodica Kejli Gonkalves, jedne od četiri studentkinje Univerziteta u Ajdahu ubijene u jezivom napadu u novembru, obećala je da će pronaći ubicu ćerke. Kejli (21) je ubijena  samo nekoliko nedelja pre nego što je trebalo da diplomira na Univerzitetu Ajdaho i da se preseli u Teksas radi novog posla.

U ranim jutarnjim satima 13. novembra 2022, Kejli i njena najbolja prijateljica i cimerka, Medison Mogen; >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << treća cimerka, Ksana Kernodle; i njen dečko, Itan Čepin, izbodeni su na smrt u kući devojaka van kampusa. Još dvoje cimera preživelo je šokantan zločin koji je izazvao nacionalne intrige. Nakon šestonedeljne potrage za osumnjičenim, 30. decembra uhapšen je 28-godišnji Brajan Koberger. Kohberger, koji je bio student obližnjeg Vašingtonskog državnog univerziteta u vreme ubistava izjasnio se da nije kriv.

- Dugo sam razmišljala o tome da li su se putevi Kejli i Kobergera mogli ukrstiti - rekla je Kejlina mama Kristi Gonkalves.

- Razgovarali smo kao porodica, znate, uradili smo mnogo istraživanja o tome šta je tamo bilo... Ništa od toga nema smisla.

Što se tiče glasina da je Kohberger bio na zabavi u kući devojaka, porodica sumnja da se to ikada dogodilo, piše "abc news".

- Nemate samo nekog slučajnog stranca na zabavi - primetio je Kejlin brat Stiven.

- Da je Kohberger ikada bio u kući, postoje mnoge stvari koje bi brzo bile primećene i on bi bio uklonjen sa zabave.

Kristi Gonkalves je rekla kada je prvi put videla Kohbergera na njegovom prvom pojavljivanju pred sudom:

- Bila sam potpuno uništena. Pomislila sam da ću se onesvestiti. Moja ćerka ga je videla licem u lice u sasvim drugačijem svetlu od nas.

Ali, Kristi Gonkalves je rekla da će pokušati da izbegne sudnicu tokom svakog eksplicitnog svedočenja.

Kuća u kojoj su ubijena četiri studenta je srušena.

- Iskreno, za mene će to biti teško jer je moja ćerka živela u tom domu. Živela je srećnim životom u toj kući, voljena sa prijateljima. Ono što se desilo u toj kući je bilo toliko strašno da je morala da se sruši - to se ne dešava tako često - rekla je porodica devojke.

Prema nedavno objavljenim sudskim dokumentima, DNK osumnjičenog za ubistvo četiri studenta na Univerzitetu Ajdaho pronađen je na mestu zločina. Brajan Koberger (28) uhapšen je u Pensilvaniji i optužen je po četiri tačke za ubistvo prvog stepena.

Policija je identifikovala Kobergera kao glavnog osumnjičenog nakon detaljne istrage koja je obuhvatala analizu DNK tragova pronađenih na mestu zločina.

Izvor: Srbija Danas/Republika/Nevena Jakovljević/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.