IZBIO NOVI RAT: Nasilje i oružane borbe na ulicama, mrtvih i ranjenih sve više, a da svet i ne čuje za njih

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 20:58

IZBIO NOVI RAT: Nasilje i oružane borbe na ulicama, mrtvih i ranjenih sve više, a da svet i ne čuje za njih

Sukobi su se proširili na celu zemlju

Najmanje 36 osoba je poginulo u današnjim oružanim sukobima širom Somalije između vojske i pripadnika opozicionih grupa.

Teške borbe su vođene u poluautonomnoj državi Puntland, a u regionu Donji Šabel eksplodirala je bomba i usmrtila više ljudi, potvrdili su očevici, prenosi Rojters.

Teški okršaji su izbili u Garovi, glavnom gradu države Puntlandu u trenutku dok se u lokalnom parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vodila rasprava o izmenama sistema glasanja.

U tim borbama je poginulo najmanje 26 ljudi, od toga 16 vojnika, a 3 osoba je ranjeno, potvrdio je dr Abdirsak Ahmed iz javne bolnice Garove. Prema rečima svedoka, borbe su izbile nakon što su opozicione grupe optužile lidera Puntlanda, Saida Abdulahija Denija, da nameće ustavne promene kako bi produžio svoju vlast i po isteku mandata u januara sledeće godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.