IZBILE ŽESTOKE BORBE NA ULICAMA JERUSALIMA! Odjekuju rafali na sve strane, razmena vatre između izraelskih snaga i Palestinaca! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 00:01

IZBILE ŽESTOKE BORBE NA ULICAMA JERUSALIMA! Odjekuju rafali na sve strane, razmena vatre između izraelskih snaga i Palestinaca! (VIDEO)

Situacija se pogoršava

Veliki sukob između izraelskih snaga bezbednosti i Palestinaca izbio je večeras kod izbegličkog kampa Kalandija u Jerusalimu. Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se kako pripadnici oružanih snaga u pratnji oklopnih vozila ulaze u istočni deo grada dok sve vreme odjekuju rafali.

Na snimcima se takođe vide da su ulice u plamenu dok se od gustog dima ne vidi jasno šta se dešava. Кamp Кalandija je inače palestinski izbeglički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kamp koji je 1949. osnovao Crveni krst na zemljištu iznajmljenom od Jordana.

Situation in east Jerusalem.#فلسطين #طوفان_الأقصى #حماس

#israel #hamas #Palestine#FreePalestinepic.twitter.com/yvdzKZ0yJC

— Ans (@PakForeverIA) October 8, 2023

Na 35 hektara u osam stambenih blokova prema nezvaničnim informacijama živi oko 10.000 palestinskih izbeglica. Izraelske snage granatirale su u nedelju grad Gazu i palestinsku teritoriju pod kontrolom Hamasa dok su na udaru militanata bili južni i centralni delovi Izraela.

Heavy urban clashes are taking place right now north of Jerusalem City between Palestinian fighters and Israeli forces. pic.twitter.com/qUY9hHDeDu

— UkraineMaps (@MapsUkraine) October 8, 2023

Sukob se sa juga zemlje i Pojasa Gaze sada preselio i na Jerusalim.

#BREAKING #Israel #Palestine Palestinians use fireworks against the Israeli Defense Forces in Jerusalem. pic.twitter.com/zaZna4GhxL

— The National Independent (@NationalIndNews) October 8, 2023

Izrael je saopštio da je od početka napada Hamasa poginulo više od 700 stanovnika dok je ranjeno više od 2.100 ljudi.

Qalandia occupied Jerusalem https://t.co/cCk0so9bay

— Marwan Tamari (@mltamari) October 8, 2023

Palestinski zvaničnici sa druge strane navode da je poginulo 413 Palestinaca, a ranjeno nešto malo više od 2.300 njih.

#BREAKING #Israel #Palestine Conflicts are still ongoing in Jerusalem and Hebron. pic.twitter.com/ONzDvDlcGG

— The National Independent (@NationalIndNews) October 8, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.