Izvor: B92, 10.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBEGLICE NE MOGU DA PREDJU TABANOVCE

Otezani povratak albanskih izbeglica iz Presevske doline u svoje domove u Makedoniju na granicnom prelazu Tabanovci primorao ih je da krenu ka Gnjilanu, saopstile su Uu utorak humanitarne organizacije, prenosi FoNet.

Humanitarno drustvo Majka Tereza evidentiralo je tri porodice koje su bile zbrinute u Presevu, a sada su privremeno smestene u Gnjilanu, izjavio je za Kosovalajv koordinator Serafedin Kadriu. Supruznici Sabrija i Skender Jakupi iz Vaksinaca tvrde da su bili primorani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dodju u Gnjilane posto nisu mogli da predju granicni prelaz izmedju Srbije i Makedonije. Srpske vlasti traze dokumenta za prelazak, kazu oni, izrazivsi nadu da ce iz Gnjilana uz pomoc KFOR ili UNHCR preci granicu i vratiti se u rodni kraj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.