IZBAVLJENI: Doputovali radnici iz Sočija

Izvor: Kurir, 21.Jan.2014, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBAVLJENI: Doputovali radnici iz Sočija

BEOGRAD - Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u utorak veče oko 21.40 sati specijalnim čarter letom iz Sočija doputovala su 123 radnika iz Srbije i BiH, koji su u Sočiju bili u ekstradicionom pritvoru jer nisu imali radne dozvole.

Radnike su dočekali njihova rodbina i prijatelji, a mnogobrojnim novinarima su radnici u kratkim izjavama posvedočili da su bili zloupotrebljeni, da su radili maltene svaki dan u nedelji, a za to nisu bili uopšte ili veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << malo plaćeni.

Radnike iz Sočija pratili su predstavnici srpskog Ministarstva spoljnih poslova, a u njihovom oslobađanju iz ekstradicionog pritvora u Sočiju posredovao je ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić sa saradnicima.

Za sve putnike iz Sočija, koji večeras ne budu mogli da nastave put do svojih gradova u Srbiji i BiH, obezbeđen je smeštaj u hotelu "Slavija" u Beogradu, gde će prenoćiti, a sutradan nastaviti put.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.