IZA NJIH STOJE NEMAČKA I ŠVAJCARSKA: Američka elita satanista VLADA SVETOM šireći najmračnije teorije zavere

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 20:26

IZA NJIH STOJE NEMAČKA I ŠVAJCARSKA: "Američka elita satanista VLADA SVETOM šireći najmračnije teorije zavere"

"Država nam je objavila rat. Tražimo da nezakonita hapšenja odmah prestanu"

Pristalice desničarke sekte Kjuejnon koja širi teorije zavere nazivaju se "digitalnim ratnicima" i sve su brojnije. Tokom pandemije korona virusa američki pokret je uhvatio korene i u Švajcarskoj i preti da ugrozi unutrašnju bezbednost zemlje.

Počeci Kjuenona leže na internet platformi "ForČan", gde se 28. oktobra 2017. anonimni korisnik Kju predstavio kao visoki vladin funkcioner >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i počeo da širi bizarne teorije: satanistička elita vlada svetom, a u tunelima pod zemljom njihovi ljudi - poznati političari, holivudske zvezde i direktori koncerna - fizički zlostavljaju decu i piju njihovu krv. Ipak, ima nade, tvrde oni: američki predsednik Donald Tramp radi na tome da uz pomoć vojske razbije tu "duboku državu".

Pristalice ove teorije se zovu Kjuenon, pri čemu je "ejnon" skraćenica od "anonimni". Oni podržavaju američkog predsednika u borbi protiv duboke države, a operišu putem grupa na mreži. Istraživanja pokazuju da se najveća takva platforma na nemačkom govornom području nalazi u Švajcarskoj.

Platforma se zove Kju Global Čejndž i obuhvata Jutjub kanal sa 95.000 pretplatnika i grupu na aplikaciji za razmenu poruka Telegram sa 115.000 članova.

U jednom videu organizatori opisuju svoju misiju:

- Država nam je objavila rat. Tražimo da nezakonita hapšenja odmah prestanu. Nećemo da se krijemo, borićemo se. Oko za oko. I ovoga puta ćemo pobediti.

Poruku je videlo već 255.000 ljudi.

Kju Global Čejndž za sebe kažu da su "antipod mejnstrim medija koje finansira lobi".

Administratori grupe na Telegramu šire strah od imaginarnih tajnih društava i lažne vesti o aktuelnim događajima. Iza protesta pokreta "Životi crnaca su važni" u SAD navodno stoji duboka država kako bi izazvala građanski rat, a sa ciljem da svrgne "belog ratnika" Donalda Trampa.

Ko su švajcarski organizatori "Kjuejnona" nije poznato. Oni kažu da su kanal pokrenuli "Švajcarci", da identitet nije bitan, važan je samo sadržaj.

Grupa na platformi Kju Global Čejndž od početka marta porasla je sa 23.000 na 115.000 članova, na šta je verovatno uticala kriza zbog pandemije korona virus.

Naglom širenju pokreta u Evropi doprinele su i poznate ličnosti, poput nemačkog muzičara Gzejvijera Najdua, kuvara Atile Hildmana i pop-pevača Robija Vilijamsa.

- To je ogromna industrija koja muči i ubija decu - izjavio je Najdu.

Radikalizacija na mreži nažalost sve više prerasta u realno nasilje, a jedan od najkobnijih napada bio je onaj na sinagogu u Pitsburgu oktobra 2018, kada je napadač ubio 11 vernika.

Bio je neonacista i fanatični pripadnik Kjuenona. Teroristi, radikalizovani pod uticajem Kjuenona, ubijali su i u Nemačkoj, a primer je desničarski ekstremista koji je u februaru ove godine u napadu na šišabarove u Hanauu upucao deset osoba. U "obraćanju svim Amerikancima" na engleskom jeziku rekao je da Sjedinjenim Državama upravlja tajno društvo.

- Deo članova grupa kao što je Kjuejnon munjevito se radikalizuje - upozorava Miro Ditrih, koji radi za fondaciju "Amadeu Antonio", koja se bori protiv desničarskog ekstremizma i rasizma. Prema njegovim rečima, mnogi za kratko vreme skliznu u paralelni svet, u kome su kočnice koje sprečavaju nasilje veoma slabe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.