IZ SATA U SAT - OVAKO ĆE LEDENA OLUJA TUTNJITI SRBIJOM: Ovi gradovi prvi na udaru, upaljen CRVENI METEOALARM

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2024, 23:33

IZ SATA U SAT - OVAKO ĆE LEDENA OLUJA TUTNJITI SRBIJOM: Ovi gradovi prvi na udaru, upaljen CRVENI METEOALARM

Pogledajte kako će se iz sata u sat oluja kretati kroz Srbiju.

Kako su meteorolozi ranije pisali, ledeni talas zahvatio je pojedine države u Evropi, a nakon temperaturne ludnice, uskoro stiže i u Srbiju. Naime, tokom sutrašnjeg dana doći će do naglog zahlađenja, uz prelazak kiše u sneg.

- U petak se očekuje naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u drugom delu dana i u ostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predelima. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar - navodi se u RHMZ upozorenju.

Na portalu "vremeradar.rs", prikazano je kako će izgledati i kako će se kretati ledena oluja koja stiže sutra u Srbiju, ali i koji gradovi će prvi biti na udaru!

Petak 18 sati

Petak 19 sati

Petak 20 sati

Petak 21 sat

U subotu na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti u slablјenju.

U nedelјu suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

U istočnoj Srbiji na snazi je crveni meteo alarm zbog snega i leda, a to znači da je vreme opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.