IZ KREVETA MOŽE SAMO U KOLICA Nastavnica istorije, žrtva dečaka-ubice u veoma lošem stanju ZBOG RANE U STOMAK NE MOŽE DA STANE NA NOGE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 11:27

"IZ KREVETA MOŽE SAMO U KOLICA" Nastavnica istorije, žrtva dečaka-ubice u veoma lošem stanju "ZBOG RANE U STOMAK NE MOŽE DA STANE NA NOGE"

Izvor blizak porodici ranjene nastavnice dao je prve pouzdane informacije o njenom stanju.

Nastavnica istorije Tatjana S. (52), koju su pogodila tri hica kada je trinaestogodišnji dečak, jedan od njenih najboljih učenika, kobnog 3. maja zapucao na nju i svoje vršnjake u kabinetu istorije u OŠ "Vladislav Ribnikar", prebačena je iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Institut za rehabilitaciju u Sokobanjskoj.

Tatjana je jedna od šestoro >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ranjenih i srećom preživelih u strašnom masakru na Vračaru, u kojem je ugašeno deset života, ali ne može da hoda, ne pomera levu ruku, a još se i psihički oporavlja od traume koju je zajedno sa ranama zadobila tog dana.

Nastavnicu je dečak-ubica, koji se prekjuče video-linkom svedočio u procesu protiv svog oca, ranio u levu šaku, desnu potkolenicu i u stomak, a taj metak joj je oštetio desni kuk.

Od te najteže prostrelne rane u stomak Tatjana ima za posledicu i oštećenje nerava leve noge, pa ne može da stane ni na jednu - navodi izvor.

- Iz kreveta može samo u kolica. Mali su pomaci nabolje i porodici niko ne može da kaže ni koliko bi rehabilitacija mogla da traje, ni kakav će rezultat biti. - dodaje.

Tatjanin suprug i dvoje dece kao u agoniji su, prema rečima izvora bliskog porodici, preživeli prva tri dana posle zločina kada se nije znalo ni da li će ona preživeti.

- Tatjana je u UKCS tri puta operisana: prvi dan po prijemu imala je operaciju stomaka, posle desne potkolenice i leve šake. Spasavali su joj život, pa je kuk koji se rasprsnuo od metka kojim je pogođena u stomak, ostavljen "da se rešava" kasnije, kada se ona stabilizuje. - istakao je izvor.

Tatjanini muž i deca, "dok ne stanu na noge posle šoka", ne žele da se oglašavaju, iako su prema rečima izvora više puta dosad bili isprovocirani netačnim informacijama iznetim u javnost. Možda je i zbog toga, ako se izuzme nekoliko pominjanja u prvih par dana u zvaničnim izveštajima o povređenima u "Ribnikaru" i masakru u dva sela oko Mladenovca, koji je Uroš Blažić počinio samo dan kasnije, Tatjana ostala na "margini" tragedije kakvu Srbija nikad pre nije videla.

- Zna se da Tatjana nije bila na dečakovom spisku, ali spekulisalo se da između njih kao nastavnika i đaka postoji neki spor, što nije tačno - istakao je drugi izvor.

- Danas da pitate i Tatjaninog supruga i decu, potvrdili bi vam da je ona i pre, i posle tragedije, govorila da je on primeran dečak, sa kojim nije imala nikakvih problema. Šta se dogodilo u glavi tog deteta, i zašto je uradio nešto toliko strašno, njena porodica teško da će ikad uspeti da shvati. - dodaje u izjavi.

Tatjaninom suprugu se često javljaju njene kolege iz "Ribnikara" i raspituju se kako je ona, ima li pomaka u rehabilitaciji, kako psihički podnosi sve što se dogodilo...

-On i deca prolaze kroz težak period, opterećeni su brigom za Tatjanu i da li će uspeti da se oporavi, ali nisu ostrašćeni. Suprug razume svačiji bol, ali ne može da shvati da neko traži da se ta škola sruši, "da ne ostane kamen na kamenu". Trudimo se da ga u razgovorima ne vraćamo na taj strašni dan, ali svima nam je poznat njegov stav, koji je valjda formirao na osnovu toga što je čuo od Tatjane, a to je da je ozbiljan problem u obrazovnom sistemu da nastavnici imaju obaveze, i nikakva prava, dok roditelji i deca imaju sva prava i nikakve obaveze, i da je ovo što se dogodilo u "Ribnikaru " ekstremna situacija, koja nije mogla da se predvidi. - zaključuje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.