IVICA I JASMINA SE NAPILI, PA KRALI PO PRODAVNICAMA: Napravili su samo jednu KOBNU GREŠKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 22:24

IVICA I JASMINA SE NAPILI, PA KRALI PO PRODAVNICAMA: Napravili su samo jednu KOBNU GREŠKU

Lopovi su se toliko napili da su se vratili na mesto zločina.

Muškarac i žena optuženi su da su iz hipermarketa Kauflanda u Hrvatskoj ukrali robu u vrednosti od 144,36 evra. Tužioci traže za Ivicu 10 meseci bezuslovnog zatvora, a za njegovu devojku Jasminu 10 meseci uslovnog zatvora.

Prema optužnici, sve se dogodilo u martu oko 20.20 u prodavnici u Zaboku, nedaleko od Zagreba, u Ulici Josipa Broza Tita 25.

Par se tereti da je sa rafova ukrao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tri USB memorijske kartice, više flaše žestokog pića, vino, peškir, čokolade...

Prema rečima čuvara prodavnice Silvije, koja je svedočila u istrazi, ona je preko kamera primetila da žena stavlja proizvode u žensku crnu torbu, dok je muškarac stajao pored nje i štitio je od pogleda.

Kako je ispričala, nakon toga je videla par kako izlazi iz prodavnice, a da bi ih sprečila u krađi, potrčala je prema njima. Ona ih je sustigla na samim vratima prodavnice, nakon čega je muškarac uspeo da pobegne, dok je žena nastavila lagano da hoda uz spoljni zid prodavnice.

Tada se pojavio muškarac, uzeo ženinu torbu i ponovo otrčao u mrak, a žena je otišla za njima.

- Pozvala sam policiju, ali se u međuvremenu iz mraka ponovo pojavila ista muška osoba i rekla mi njihova imena, kao i da Jasmina ne može da se kontroliše kada pije, da krade stvari - rekla je čuvar radnje Silvija.

Muškarac joj je dao torbu u kojoj su trebale da budu ukradene stvari, a zatim joj je rekao da će otići kući po karticu i vratiti se da plati sve što je uzeto, a dao joj je i broj svog mobilnog telefona i rekao joj da ga pozovem za 10 minuta. Međutim, u torbi više nije bilo ukradenih stvari, a mobilni telefon je bio isključen, pišu mediji.

- Ne znam šta je bilo u torbi, zapravo kada mi je devojka dala torbu, unutra je bilo vina i votke, ne toliko stvari kao što je navedeno. Kada sam uzeo torbu za ručku, pukla je i sve je palo na pod. Onda je došla čuvarka, rekao sam joj da ne zove policiju jer smo i ja i moja devojka pijani - ispričao je Ivica.

Jasmina se, pak, branila da su došli u prodavnicu da nešto kupe, a ona je onda uzela "mali džin i stavila u torbu i da ne zna šta je još bilo u njoj".

- Posle toga sam izašla i za mnom je došlo obezbeđenje, dala sam dečku torbu, a ona mu je uzela torbu, nakon toga smo otišli. Bila sam pijana i sve što je navedeno nije tačno jer sve te stvari ne bi stale u torbu - rekla je Jasmina.

Tužioci su protiv bračnog para podigli optužnicu za krađu predmeta vrednih oko 144 evra. Za Ivicu se traži bezuslovna zatvorska kazna jer je ranije osuđivan, a za Jasminu uslovna jer nikada ranije nije osuđivana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.