IVAN UNIŠTIO SVETSKO ČUDO: Zgrožena javnost očekuje PRAVDU, a on se izvinjava! EVO kolika kazna preti VANDALU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 11:35

IVAN UNIŠTIO SVETSKO ČUDO: Zgrožena javnost očekuje PRAVDU, a on se izvinjava! EVO kolika kazna preti VANDALU!

Događaj koji je potresao sve dobronamerne ljude širom sveta.

Instruktor fitnesa sa sedištem u Velikoj Britaniji koga su milioni širom sveta videli kako uništava Koloseum star 2.000 godina, izvinio se zbog svog bezobzirnog vandalizma.

Ivana Dimitrova, 27, koji se takođe zove Ivan Hokins, ekskluzivno je identifikovao MailOnline, zajedno sa njegovom devojkom Hejli Brejsi (33), nakon što ga je ogorčeni turista snimio kako urezuje njihova imena u drevnu ciglanu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to postavio na internet.

Par koji živi u Bristolu - bio je u glavnom gradu Italije, Rimu, u okviru tronedeljne evropske turneje - i policija ih je u petak locirala u Bugarskoj nakon što su identifikovani putem CCTV snimaka i hotelskih zapisa.

Major Roberto Martina, iz policije karabinjera, rekao je za MailOnline: Kolege su razgovarale sa čovekom i on je izrazio izvinjenje i iskreno kajanje zbog onoga što je uradio.

- Kontaktirao nas je nakon što smo iz hotelske evidencije izvukli njegov mobilni telefon i ostavili mu poruku da nas pozove.

- Nismo ga pitali zašto je to uradio, to je stvar sudije, samo smo mu rekli da je osumnjičen i da je deo istrage. Devojka nije deo nijedne žalbe, tako da je nevina stranka što se nas tiče, iako se tehnički može posmatrati kao saučesnik.

- Ali opet, napominjemo, o tome će odlučiti tužilac kada završimo istragu, što ne bi trebalo da traje predugo jer je glavni dokaz originalni video snimak incidenta.

- Rekao nam je da je veoma uznemiren onim što je uradio, i stalno se izvinjavao zbog toga, mislim da je bio zabrinut za posledice i bilo kakvog suđenja. Objasnili smo da može da bude u zatvoru od dve do pet godina i novčano do 15.000 evra.

Bugarina Dimitrova – koji vodi sopstvenu fitnes firmu i honorarno je vozač dostave – prošle nedelje je snimio kalifornijski turista Rajan Luc, dok je setom ključeva urezao reči „Ivan i Hejli 23“ u zidove.

Besni Rajan je postavio video na internet i može se čuti kako Dimitrovu govori: „Jesi li ozbiljan čovek? To je jebeno čoveče. Glupa******.

Dok ga izaziva, Dimitrov se jednostavno okreće pre nego što nastavi da grebe u zidove svoje ime i ime devojke sportske nutricioniste Hejli.

U saopštenju karabinjeri su rekli - Nakon istrage, nakon žalbe koju je podnela uprava parka Koloseum, karabinjeri komande Rima Piazza Venezia, kojima koordinira javni tužilac Rima, identifikovali su, kroz redovne istražne radnje i fotografsko poređenje, osobu za koju se ozbiljno sumnja da je odgovorna za urezivanje sopstvenog i imena svog partnera u Koloseumu, snimanje scene, a zatim objavljeno na društvenim mrežama.

- Karabinjeri su utvrdili da je u pitanju par, muškarac i žena, koji žive u Engleskoj.

 Treba napomenuti da je postupak u fazi preliminarne istrage, pa se osumnjičeni mora smatrati nevinim do izricanja pravosnažne presude.

Ministar kulture Genaro Sangiuliano rekao je - Zahvalan sam Karabinjerima što su odmah identifikovali navodnog počinioca necivilizovanog i apsurdnog čina počinjenog u Koloseumu. Čin koji je uvredio sve one širom sveta koji cene vrednost arheologije, spomenika i istorije.

Sada se nadam da će pravda krenuti svojim tokom rigoroznom primenom zakona. Ako dođe do suđenja, Ministarstvo kulture će se pojaviti kao građanska stranka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.