IVA ILINČIĆ STIGLA U PALATU PRAVDE: Mlada srpska glumica pred tužiocem o seksualnom zlostavljanju Mike Aleksića

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 10:18

IVA ILINČIĆ STIGLA U PALATU PRAVDE: Mlada srpska glumica pred tužiocem o seksualnom zlostavljanju Mike Aleksića

U Višem sudu u Beogradu danas iskaz daje mlada srpska glumica Iva Ilinčić koja je optužila profesora glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje.

Tužilaštvo je od juče počelo da uzima izjave od oštećenih. Glumica Milena Radulović podnela je u sredu zvaničan iskaz Višem sudu u Beogradu.

Iskaz danas tužiocu daje i Iva Ilinčić, a u narednom period to bi trebalo da uradi još devojaka koje su Aleksića optužile za seksualno zlostavljanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prema nezvaničnim informacijama, sledeće nedelje bi trebalo još četiri devojke da daju izjavu.

Iva Ilinčić je u zgradu Palate pravde došla oko 9 sati.

Od trenutka kada je saopšteno da je vlasnik škole glume Miroslav Aleksić (69) uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloletnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica.

Za sada mu se na teret stavlja osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje, a među žrtvama su, po sopstvenom izjavama, takođe glumica Iva Ilinčić i Sara Zeljković.

Advokat Nemanja Jolović otkazao je punomoćje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, jer je Iva ćerka njegovog bliskog prijatelja, te zbog sukoba interesa nije mogao da ga brani.

- Video sam se sa Mikom, ali naša tema razgovora nije bila da li je stvarno kriv, već saslušanje kod javnog tužioca. Drugi put sam ga posetio u zatvoru da mu objasnim zašto sam istupio iz slučaja. Razlog je to što je jedna od oštećenih, Iva Ilinčić, ćerka mog bliskog prijatelja. Iz tog razloga mi je dužnost da upozorim klijenta da ta činjenica predstavlja smetnju da ispravno radim na slučaju - istakao je advokat.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Glumica Iva Ilinčić danas daje izjavu u slučaju Aleksić

Izvor: Danas, 21.Jan.2021

Glumica Iva Ilinčić stigla je jutros, u pratnji advokata, u Palatu pravde gde bi trebalo da da izjavu u slučaju Aleksić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.