ITALIJANI PREISPITUJU SVOJ PLAN IMUNIZACIJE: Nastao problem sa isporukom vakcina

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 20:05

ITALIJANI PREISPITUJU SVOJ PLAN IMUNIZACIJE: Nastao problem sa isporukom vakcina

Italijani u sve većem problemu

Italija je morala da smanji svoj dnevni broj vakcinacija protiv kovid-19 za više od dve trećine i moraće da preispita ceo svoj program vakcinacije u slučaju da se problemi sa snabdevanjem nastave, izjavio je danas visoki zdravstveni zvaničnik Franko Lokateli.

Vakcinacije su pale na 20.000-25.000 dnevno sa vrhunca od preko 90.000 pre oko dve nedelje, nakon odlaganja isporuka američkog proizvođača lekova Fajzer, rekao je Lokateli, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šef italijanskog višeg zdravstvenog saveta.

Sad kad je britanska AstraZeneka takođe upozorila na smanjenja isporuka svojih doza - čak i dok čekaju odobrenje za upotrebu u EU - Italija će možda morati da izmeni svoj plan vakcinacije - rekao je Lokateli na konferenciji za novinare.

Rim je zapretio tužbom protiv kompanije Fajzer koja je prošle sedmice saopštila da privremeno usporava isporuke Evropi kako bi napravila promene u proizvodnji koje bi povećala proizvodnju.

Isporuke Fajzerovih vakcina za Italiju bile su ove nedelje za 29 odsto niže, a sledeće nedelje će biti manje za 20 odsto, mada bi od 1. februara trebalo da se vrate na dogovoreni nivo, rekao je Lokateli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.