ITALIJA PRVA OSETILA BES KREMLJA: Rusija odgovorila na događaje u Rimu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 13:49

ITALIJA PRVA OSETILA BES KREMLJA: Rusija odgovorila na događaje u Rimu

Rusija odgovorila na događaje koji su se dogodili krajem marta kada su iz Rima proterane ruske diplomate.

Rusija je, kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata iz Italije, proglasila pomoćnika italijanskog vojnog atašea za personu non grata, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pomoćniku italijanskog atašea naloženo je da napusti Rusiju u roku od 24 sata.

U saopštenju je navedeno da je italijanski ambasador u Moskvi Paskvale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Teračano danas pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je uručena nota kojom se pomoćnik vojnog atašea proglašava za personu non grata kao odgovor na, kako se ističe, neprijateljske i neosnovane postupke italijanskih vlasti prema vojnom atašeu u ruskoj ambasadi u Rimu.

Krajem marta Italija je proterala dvojicu ruskih diplomata nakon što je policija saopštila da je uhapsila jednog italijanskog oficira koji je, kako je navedeno, predavao tajna dokumenta jednom ruskom oficiru u zamenu za novac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.