ITALIJA POPUŠTA MERE: Od sutra otvara granice između svojih regija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 10:21

ITALIJA POPUŠTA MERE: Od sutra otvara granice između svojih regija!

Italija je spremna da sutra, 3. juna, otvori granice među regijama, koje su zbog pandemije bile zatvorene tri meseca, a u prilog ovoj odluci ide i do sada najpozitivnija epidemiološka situacija zabeležena u poslednja 24 časa.

Podaci govore da je broj novozaraženih u celoj zemlji 178 , što je najmanji broj od početka pandemije, a broj preminulih (65) manji za 75 odsto od predhodnog dana.

Što je posebno važno za otvaranje granica između regija, od kojih su se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neke bunile protiv takve odluke vlade, je to što je u sevrenoj Lombardiji, žarištu epidemije, zabeležen rekordno nizak broj novozaraženih - 50.

Neke mere predostrožnosti i dalje, uprkos ukidanju regionalnih barijera, ostaju na snazi, nosenje maski na javnim i zatvorenim mestima, poštovanje distance od najmanje jedan metar, zabrana okupljanja, na zeleznickim stanicama i aerdromima meriće se telesna temperatura putnicima, a predviđena je samoizolacija za osobe kod kojih se utvrdi temperatura viša od 37,5.

U provinciji Lacio, gde je Rim administrativni centar, uvodi se "kontakt trejsing" (contact tracing), aplikacija za praćenje eventualno zaraženih i osoba sa kojima su bili u dodiru.

Dva najveća italijanska ostrva Sicilija i Sardinija čekaju turiste, piše lokalna štampa, ali sa merama predostrožnosti.

Na Siciliji od 5. juna biće aktivna aplikacija "Sicilija Sikura", mogucnost medicinske pomoci turistima u slucaju potrebe. A predsednica južne regije Kalabrija Jole Santelli je poručila da su "turisti dobrodošli, a onima koji dođu biće ponuđena i večera".

U južnoj provinciji Kampanja posebna pažnja biće usmerena na one koji dolaze iz tri severne provincije gde je bila najveća kocentracija zaraze koronaviriusom: Lombardije, Pijemonta i Ligurije.

Na železničkoj stanici u Napulju i Salernu, i na naplatnim stanicama autopouteva, kako piše list "La gazeta del mezodziorno", putnici će biti testirani na Covid19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.