IT:Deca emigranti spavaju na zemlji

Izvor: B92, 20.Jul.2013, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IT:Deca emigranti spavaju na zemlji

Rim -- Nekoliko desetina afričke dece - emigranata, spava na goloj zemlji ispred prihvatilišta na italijanskom ostrvu Lampeduzi, nakon više brodova koji pristižu.

Lampeduza se sada bori sa prilivom velikog broja maloletnika jer su italijanske vlasti od pre nekoliko meseci prestale da severnu Afriku smatraju područjem pod vanrednim stanjem, što znači da nijedna agencija sada nije nadležna da im obezbedi smeštaj, preneo je Rojters.

Na ostrvu trenutno boravi više od 800 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << emigranata, dok je kapacitet prihvatnog centra oko 250 ljudi, navela je agencija.

"U poslednjih 10 dana došli su mnogi novi emigranti i postoji veliki problem, jer nisu prebačena deca bez pratnje. Novodošli su se pridružili onima koji su prihvaćeni u centru koji treba da bude samo tranzitni punkt", rekla je za britansku agenciju predstavnik agencije Rafaela Milano. Najmlađe dete bez pratnje je jedan dečak iz Somalije star 11 godina.

Papa Franja je prihvatni centar u Lampeduzi posetio ovog meseca i odao počast hiljadama emigranata koji su izgubili život u pokušaju da se brodovima, često u potpuno neadekvatnim i nebezbednim plovilima, dočepaju Italije, idući iz severne Afrike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija: Deca emigranti spavaju na zemlji

Izvor: Akter, 20.Jul.2013

Nekoliko desetina afričke dece - emigranata, spava na goloj zemlji ispred prihvatilišta na italijanskom ostrvu Lampeduzi, nakon više brodova koji pristižu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.