ISTRAŽIVANJE FAKTOR PLUSA: Ukoliko bi Vučić odlučio da se kandiduje, pobedio bi U PRVOM KRUGU

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAŽIVANJE FAKTOR PLUSA: Ukoliko bi Vučić odlučio da se kandiduje, pobedio bi U PRVOM KRUGU

Rezultati ankete sprovedeni u periodu od 24. do 31. januara

Aleksandar Vučić, ukoliko bi odlučio da se kandiduje, pobedio bi u prvom krugu predsedničkih izbora, dok bi Tomislav Nikolić morao u drugi krug sa Vukom Jeremićem ili Vojislavom Šešeljem, pokazuje najnovije istraživanje agencije "Faktor plus".

Rezultati ankete sprovedene u periodu od 24. do 31. januara pokazuje da bi Aleksandar Vučić kao kandidat vladajuće koalicije u trci za predsednika Srbije osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čak 55,2 odsto glasova, što bi mu obezbedilo pobedu već u prvom krugu.

Drugo mesto bi u tom slučaju podelili Vojislav Šešelj i Vuk Jeremić sa po 12,1 odsto osvojenih glasova, dok bi iza njih bili Saša Janković, Boško Obradović, Rasim Ljajić, Nenad Popović i Saša Mirković.

Ukoliko bi, međutim, kandidat vladajuće koalicije bio aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, građani Srbije bi morali dva puta na birališta.

Istraživanje pokazuje da bi Nikolić mogao da računa na 36,2 odsto glasova, što bi značilo održavanje drugog kruga glasanja za šefa države.

U drugom krugu Nikolić mi morao da odmeri snagu sa Vukom Jeremićem ili Vojislavom Šešeljem, jer bi njih dvojica osvojili 13, odnosno 12,5% glasova birača. U takvom scenariju u igri kao kandidat se pojavljuje Ivica Dačić, ali prema ovoj anketi on ne bi imao velike šanse za ulazak u drugi krug jer bi osvojio tek 10,8%.

Ostali kandidati osvojili bi manje-više isti broj glasova. Na predstojeće predsedničke izbore sigurno bi izašlo 50 odsto upisanih birača, dok je čak 25% onih koji će na dan glasanja ostati kod kuće.

Kad je reč o popularnosti političkih partija, Srpska napredna stranka i dalje je najpopularnija sa 51,2 procenta podrške u biračkom telu, drugi je SPS sa 10,8%, treći radikali sa 8,7%, a četvrti pokret Dosta je bilo sa 7 odsto poverenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.