ISTRAGA STRAVIČNOG UDESA U CRNOJ GORI Kako je vozač pežoa prešao OSTRVO i UBIO SEBE I JOŠ ČETVORO

Izvor: Blic, 09.Jun.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAGA STRAVIČNOG UDESA U CRNOJ GORI Kako je vozač "pežoa" prešao "OSTRVO" i UBIO SEBE I JOŠ ČETVORO

U stravičnom sudaru dva automobila na magistralnom putu Podgorica - Bar kada je poginulo pet osoba, teško su povređena četvorogodišnja devojčica A. K. i trudnica Milica Kapa (24).

Dežurni lekar Vladimir Dobričanin u Urgentnom centru u Podgorici kazao je jutros za Televiziju Vijesti da su dete i trudnica stabilno.

- Obje pacijentkinje su stabilne i svesne. Trudnica je zadobila prelom dva rebra i nagnječenje pluća, a devojčica nagnječenje pluća. Nalaze se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lečenju u Odeljenju centralne intenzivne terapije - saopšteno je iz Kliničkog centra.

U strašnoj nesreći, nažalost, poginuli su sedmogodišnja D. M. i njeni roditelji Ivana (34) i Vuk Medigović (33), šesnaestogodišnja I.K. i Dejan Marković (26).

"Vijestima" je iz policije rečeno da su Medigovići bili u "fordu", koji se iz pravca Petrovca kretao ka Podgorici.

U mestu Goričani - na zaobilaznici, u njihov automobil direktno je udario "pežo" za čijim upravljačem je bio Marković.

Sagovornik iz istrage kazao je da će se nakon veštačenja znati uzrok teške nesreće. Pojasnio je da istraga treba da utvrdi kako je Marković, krećući se iz pravca Podgorice prešao preko "ostrva", ušao u suprotnu kolovoznu traku i zakucao se u vozilo Medigovića.

Od siline udara troje Medigovića na mestu je ostalo mrtvo. Vatrogasci su dva sata nakon nesreće sekli lim zelenog "forda", da iz njega izvuku tela sedmogodišnjakinje i njenih roditelja.

Desetak metara od smrskanog zelenog automobila, zaustavio se i "pežo" u kom je bilo nepomično Markovićevo telo, i iz tog vozila prolaznici su izvukli I.K., A.K. i Milicu Kapu.

Uzaludni su bili napori lekara Urgentnog bloka da spasu život tinejdžerke, koja je preminula od težine povreda.

Direktor Urgentnog centra dr Nermin Abdić "Vijestima" je kazao da su u taj blok primljene tri osobe povređene u saobraćajnoj nesreći u Golubovcima, od kojih je jedna preminula.

Objasnio je da je A.K. zadobila teške povrede centralnog dijela glave i da je životno ugrožena. Kazao je da trudnica ima kontuziju pluća.

Osnovna tužiteljka Snežana Šišević rekla je “Vijestima” da se saobraćajna nesreća dogodila oko 15:30 časova i da je odmah po obavještenju izašla na lice mjesta i obavila uviđaj u prisustvu vještaka saobraćajne struke.

- Naložila sam obdukciju tela i naredila trasološko veštačenje. Nakon rezultata veštačenja, utvrdiće se uzrok nesreće - kazala je ona.

Meštani Goričana juče su pričali da se na tom dijelu magistralnog puta vozi sumanuto.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi detalji stravičnog udesa u Crnoj Gori: U trenu stradalo pet osoba, među kojima dvoje dece

Izvor: BKTV News, 09.Jun.2017

U stravičnom sudaru dva automobila, koji se dogodio juče na magistralnom putu Podgorica - Bar, poginulo je pet osoba, dok su teško povređene devojčica A. K. (4) i trudnica Milica Kapa (24)...Dežurni lekar Vladimir Dobričanin u Urgentnom centru u Podgorici kazao je jutros za Televiziju "Vijesti"...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.