ISTRAGA O RASUTIM  BOMBAMA

Izvor: Kurir, 22.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAGA O RASUTIM BOMBAMA

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac naložio je hitnu istragu o okolnostima pod kojima se dogodio incident u blizini naplatne rampe kod Batočine, kad je u četvrtak iz kamiona ispalo 18 sanduka u kojima su bile ručne bombe, rekao je načelnik Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Petar Bošković.

- Ukoliko se ustanovi da nije ispoštovana procedura i da je bilo propusta, odgovorni će biti adekvatno sankcionisani. O tome kako je i zašto došlo do incidenta, javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << će biti obaveštena čim bude gotov prvi izveštaj posle obavljenog uviđaja - izjavio je on.

Bošković je naveo da su sanduci s bombama prekjuče kasno po podne pokupljeni i odvezeni u Tehničko-remontni zavod u Kragujevcu na uništavanje, jer je reč o bombama kojima je istekao rok upotrebe.

Govoreći o brizi za bezbednost građana, on je istakao da su sanduci u kojima su bile smeštene kumulativne ručne bombe originalni i da nije moglo doći do eksplozije, jer su upaljači bili odvojeni.

Na delu autoputa Beograd-Niš, u blizini naplatne rampe kod Batočine, u četvrtak je iz vojnog kamiona ispalo 18 sanduka s ručnim bombama dok je vozač kamiona plaćao putarinu. Nijedna bomba nije eksplodirala, a zaposleni u preduzeću „Putevi Srbije“ odmah su evakuisani. Mesto na kome su sanduci s rashodovanim ubojnim sredstvima iz skladišta Rujnička kosa kod Niša bili rasuti obezbeđivali su pripadnici vojne i civilne policije.

- Sreća je što Batočina nije u četvrtak odletela u vazduh. Smatram da je naša opština ugrožena, jer transportnim putem Batočina - Kragujevac svakodnevno prolaze kamioni s eksplozivnim napravama koji se transportuju u Mednu. Lično mislim da je to realnost Vojske, u kojoj se i sada primenjuje pravilo službe Koste Nađa i Nikole Ljubičića - izjavio je za Sinu Radiša Milošević, predsednik opštine Batočina.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.