ISTRAGA NE DAJE REZULTATE: Posle četiri i po meseca od BRUTALNOG UBISTVA Lane Bijedić, i dalje nema ključnih dokaza

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2020, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAGA NE DAJE REZULTATE: Posle četiri i po meseca od BRUTALNOG UBISTVA Lane Bijedić, i dalje nema ključnih dokaza

Nema novih saznanja.

Četiri i po meseca nakon ubistva Lane Bijedić, istraga je još bez rezultata. Tinejdžerka iz Mostara ubijena je 6. oktobra prošle godine, veče pre odlaska na studije u Sarajevo, u mestu Studenci. Policija je utvrdila kako je nakon ubistva bačena u obližnju rečicu Studenčicu gde je telo i pronašao lokalni ribar. To je gotovo sve što se zna o ovome ubistvu koje je potreslo Hercegovinu.

Novih saznanja u istrazi još nema, a potvrdio je to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Josip Aničić, tužilac u Tužilašstvu Zapadnohercegovačke županije koji vodi ovaj slučaj.

On je nedavno bio i u Beogradu, gde je razgovarao s majkom ubijene Lane, Ninom Bijedić, dekanom Fakulteta informacijskih tehnologija Univeziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

- Razgovarali smo, uzeli smo iskaz od nje, ali iz njega nismo doznali ništa novo što bi nas uputili na rasvetljavanje ovoga slučaja - kazao je Aničić. Lanina majka od smrti ćerke živi u Beogradu.

Mediji su već pisali kako je odlučno odbacila mogućnost da je njena ćerka počinila samoubistvo, a ništa novo nije se doznalo ni iz veštačenja mobilnog telefona ubijene Lane Bijedić.

- Dobili smo podatke iz mobilno telefona, ali ni oni nas nisu uputili na neki trag - pojašnjava Aničić, koji je u oktobru prošle godine, tri nedelje nakon ove tragedije, uveravao kako istraga ide u dobrom smeru te da će ubica biti otkriven.

Sada je sve stalo, tragova nema, iako je saslušano više desetaka svedoka, a analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te brojne istražne radnje nisu doneli konkretan pomak.

- Imamo još nekoliko koraka koje ćemo napraviti u nastavku ove istrage - kazao je Aničić, ne želeći da otkrije koji su to koraci koji bi tužilaštvo i policiju doveli do ubice Lane Bijedić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.