ISTORIJSKI SUSRET DVA VELIKANA! Papa Franja po prvi put na sastanku sa čovekom koji ga je nazvao IMBECILOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 11:11

ISTORIJSKI SUSRET DVA VELIKANA! Papa Franja po prvi put na sastanku sa čovekom koji ga je nazvao "IMBECILOM"

Kakav li će to susret biti?

Papa Franja treba danas da se prvi put sastane sa nedavno izabranim predsednikom Argentine Havierom Mileijem. Milej, bivši profesor ekonomije koji se proslavio svojom slobodarskom politikom, u Rimu je zbog kanonizacije Mame Antule, argentinske časne iz 18. veka.

Papa Franja će danas ujutro predvoditi ceremoniju u crkvi sv. Petra. Pozvao je Mileija na sutrašnju privatnu audijenciju. Papa Franja planira da poseti svoju zemlju, Argentinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvi put otkako je papa 2013. godine, u drugoj polovini ove godine.

Odnosi između njih dvojice su zategnuti, jer je Milej tokom svoje predsedničke kampanje nazvao Franju, bivšeg nadbiskupa Buenos Airesa, "imbecilom" pa ga je optužio za promicanje komunizma. Ali, od tada je uputio poziv papi da poseti Argentinu.

Milej, samozvani "anarho-kapitalista", takođe će se sutra sastati s italijanskom premijerkom Đorđom Meloni i predsednikom Serđom Matarelom. Mama Antula, formalno Marija Antonija di San Đuzepe de Paz i Figera – prva je Argentinka koja je proglašena sveticom.

Srbija Danas/Index

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.