ISTORIJSKI DOGAĐAJ: Zaposlena prva osoba sa Daunovim sindromom u zdravstvenom sistemu! Srbija PONOSNA na mladog Vuka

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 12:18

ISTORIJSKI DOGAĐAJ: Zaposlena prva osoba sa Daunovim sindromom u zdravstvenom sistemu! Srbija PONOSNA na mladog Vuka

Ohrabrenje za društvo.
Mladić Vuk Trajković, koji živi sa Daunovim sindromom dobio je danas ugovor o zaposlenju na neodređeno na Institutu za reumatologiju, a ugovor su mu uručili ministarka zdravlja Danica Grujičić i direktor te zdravstvene ustanove dr Predrag Ostojić.
Trajković (24) je kao đak generacije pre četiri godine upisao fakultet sa željom da postane terapeut, a posle uspešno završenog prvog semestra, na Institutu za reumatologiju započeo je pripravničku obuku.
Ministarka zdravlja Danica Grujičić poručila je prilikom dodele ugovora o zaposlenju Vuku, da je ponosna jer je deo istorijskog događaja.
- Prvi put se u zdravstvenom sistemu zapošljava osoba...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.