Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2021, 23:33

ISTA VREDNOVANJA I ZALAGANJA: Ruski i srpski desničari stvorili čelično savezništvo (FOTO)

Žuravljov je predložio da se u budućnosti zaključi Sporazum o saradnji između stranke Otadžbina i Srpske Desnice.

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić sastao se 1. februara 2021. godine, u centrali partije "Otadžbini" u Moskvi, u vojnoj zoni grada, sa predsednikom partije "Otadžbina" i narodnim poslanikom Državne dume Ruske Federacije Aleksejem Žuravljovim.

Sastanku su prisustvovali i član Biroa predsedništva partije "Otadžbina" Aleksej Rilejev i predsedavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Saveta za međunarodne poslove partije Ljubomir Radinović.

Aleksej Žuravljov, obraćajući se gostu iz Srbije Miši Vaciću, pošto je upoznat se sa programom Srpske Desnice, rekao je sledeće: "Nisam našao niti jednu razliku u našim mišljenjima i ciljevima".

- Siguran sam da naša saradnja tek započinje i ovo je dobro zalaganje za naše buduće zajedničke akcije. Srbi su jedini narod, koji su naši istinski prijatelji na Zapadu u Evropi, ali mislim da malo zajedničkih akcija radimo protiv Zapada. Mi se zalažemo za blisku saradnju između naših zemalja, naših naroda, sve do razmeštanja jedinica ruske vojske u Srbiji - dodao je Žuravljov.

- Da nije bilo Jeljcinove izdaje, ne bismo izgubili Jugoslaviju. Zapad se, siguran sam, neće zaustaviti na tome. Međutim, naše diplomate deluju previše "pažljivo" - nastavio je lider partije Otadžbina.

- Kada sam bio u Srbiji, imao sam osećaj da nigde nisam otišao i da sam kod svoje kuće. Naše prijateljstvo se ne zasniva samo na rečima! - rekao je Aleksej Žuravljov.

A post shared by Миша Вацић (@misavacic)

Vacić je istakao da je Srpska Desnica opoziciona stranka SNS-u, ali da u Srbiji postoji veliki broj opozicionih pro-NATO i prozapadnih stranaka, ali i da Desnica jedina radi na ujedinjenju sa proruskim elementima.

- Saglasan sam sa namerom ujedinjenja srpskih proruskih desničara i srpske patriotske opozicije sa partijom Otadžbina, pošto su oni peta stranka u Rusiji po ukupnom broju narodnih poslanika u svim političko-administativnim telima. Naša borba je jedinstvena, i kako kaže ruska pesma "Kosovski front", ako oni danas ne zaustave neprijatelja koji napada Beograd sutra će im vojska okupatora biti u Moskvi. Računam da će roku od dve nedelje stranački organi obe strane pripremiti sve tačke sporazuma koji ćemo svečano potpisati u Beogradu ili Moskvi."

Vacić je napomenuo i da mu je drago što je bio gost u Rusiji i u stranci Otadžbina, koja se, kako je posebno naglasio, takođe drži tradicionalnih vrednosti.

- Srbija i Rusija imaju ne samo zajedničku prošlost, već i zajedničku budućnost. Ne postoje drugi narodi koji poput Srba vole Rusiju - naglasio je Vacić i dodao da je spreman za bilo kakvu saradnju sa strankom Otadžbina.

- Partija Rodina i Srpska Desnica gaje isti sistem vrednosti i posvećeni smo neverovatno istim ciljevima u političkoj borbi - izjavio je Vacić.

Aleksej Rilejev, član Biroa predsedništva stranke Otadžbina , zauzvrat je naglasio dugu istoriju rusko-srpskih odnosa, parafrazirajući poznatu srpsku krilaticu: "Nas i Srba 300 miliona".

Ljubomir Radinović, predsedavajući Savetom za međunarodne poslove stranke, istakao je da stav Srpske Desnice o Kosovu i Metohiji partija Otadžbina u potpunosti podržava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.