ISPOVEST NORVEŠKOG OFICIRA: Sve o 17. martu i PODLIM albanskim taktikama Isturili su decu i starije ljude, a odrasli muškarci su bili iza njih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 11:02

ISPOVEST NORVEŠKOG OFICIRA: Sve o 17. martu i PODLIM albanskim taktikama "Isturili su decu i starije ljude, a odrasli muškarci su bili iza njih!"

Albanci su toga dana napadali civile, vojnike, a svoje nejake ljude stavljali na žrtvu.
Pre dvadeset godina, 17. dana u mesecu, dogodio se Martovski pogrom na Kosovu i Metohiji. Tom prilikom je svoju tešku ispovest dao za RTS norveški oficir i član KFOR-a, koji je bio prisutan tokom nesreće kosovskih Srba i bio je jedan od retkih koji je pokušao to da spreči. Njegova priča se pojavila u najnovijem dokumentarcu "Dosije Kosovo - Pogrom". 
On je, zajedno sa jedinicom, bio poslat u srpsko selo, Čaglavicu. Navodi da je bilo puno agresivnih Albanaca, koji su gađali kamenicama i pucali na njih iz automatskog oružja. Veliki broj vojnika KFOR-a bio je ranjen tog kobnog dana, a misija im je bila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.