ISPOVEST HRVATA SA ISLANDA LEDI KRV U ŽILAMA: Dario doživeo scene kao iz filmova apokalipse (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 00:05

ISPOVEST HRVATA SA ISLANDA LEDI KRV U ŽILAMA: Dario doživeo scene kao iz filmova apokalipse (VIDEO)

Priroda je još jednom pokazala da je nepredvidiva i jaka

Vulkan na jugozapadu Islanda ponovo se aktivirao, lava "guta" kuće. Grad Grindavik potpuno je evakuisan, a vlasti su proglasile vanredno stanje.

- Sve se smirilo, bolje rečeno pritajilo i onda eksplozija. Na moju sreću vulkan me ispratio, taman sam se vozio prema aerodromu kad je buknuo. Ni ovaj neće poremetiti letove, ali je zaista siguran znak da povratka u Grindavik nema - kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Dario Čvorak, jedan od Hrvata koji živi na Islandu i koji je trenutno na putu za Hrvatsku.

Kako je ispričao, pre nekoliko dana jedan radnik je pao u pukotinu dok je pokušavao da zatvori rupe. Zid koji se gradio da zaštiti taj gradić je uzaludan pokušaj jer se pojavljuju pukotine na obe strane.

- Javnost bi najviše želela da se područje zatvori i prepusti na milost i nemilost prirodi. Jeftinije bi bilo sagraditi nove domove za te ljude, sigurnije je svakako - dodao je Dario. Vulkan na jugozapadu Islanda eruptirao je u nedelju, saopštila je državna meteorološka kancelarija.

Lava je stigla i do prvih zgrada u Grindaviku koji je u potpunosti evakuisan. Brojni stanovnici su očajni dok lava "guta" njhove domove. Radnici hitnih službi upozorili su ljude da ne prilaze Grindaviku. Grad je blokiran i u njemu su brojne hitne i spasilačke službe.

(Srbija Danas/24sata.hr)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.