ISPOVEST DEČAKA: Džihadisti su nas terali da gledamo kako razapinju i kamenuju ljude do smrti!

Izvor: Kurir, 29.Avg.2014, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPOVEST DEČAKA: Džihadisti su nas terali da gledamo kako razapinju i kamenuju ljude do smrti!

Pod nadzorom starijih, učio je Kuran i kako se koristi oružje. Deca su se zaklinjala na vernost vođi grupe ISIL Abu Bakr al-Bagdadi

Muhamed, čije je ime promenjeno iz bezbednosnih razloga ispričao je za američke medije da je imao samo 13 godina kada je odveden u dečiji kamp islamističke grupe ISIL na severu Sirije.

Pod nadzorom starijih, učio je Kuran i kako se koristi oružje. Kako bi ih primorali da gledaju ubijanje muškaraca i kamenovanje žena do smrti, decu su vezali kanapima i držali im glave.

(CDM/CNN)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

POTRESNA ISPOVEST DEČAKA: Džihadisti su nas terali da gledamo kako razapinju ljude i kamenuju ih do smrti! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Avg.2014

Njegov otac rekao je da mu je ISIL pretio ako pokuša da spreči sina da bude u kampu da će mu odseći glavu. Nekoliko puta dnevno pokušavao da obiđe sina kako bi se uverio da je dobro, ali da su ga militanti svaki put vraćali..Dečak koji je preživeo dečji kamp Islamske države ispričao je danas...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.