ISPLIVAO PAKLENI PLAN IZRAELA?! Ništa od kopnene invazije na Gazu, sprema se nešto još brutalnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 17:12

ISPLIVAO PAKLENI PLAN IZRAELA?! Ništa od kopnene invazije na Gazu, sprema se nešto još brutalnije

Američki novinar tvrdi da pokret Hamas koji vlada u Gazi ima zalihe prečišćene vode za piće dva do tri dana i da se već suočava sa nestašicom hrane.

Američki novinar Sejmur Herš tvrdi da izraelske vlasti razmatraju prekid isporuke vode, hrane i struje palestinskoj enklavi kao alternativu kopnenoj invaziji na pojas Gaze - opciju koju je uporedio sa blokadom Lenjingrada tokom Velikog otadžbinskog rata.

Pozivajući se na neimenovane Izraelce koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žive u inostranstvu koji su radili na „tajnom projektu” i zadržali veze sa „bivšim kolegama” kod kuće, Herš je izrazio skepticizam u pogledu borbene gotovosti izraelskih kopnenih snaga, koji bi posle godina obavljanja „bezbednosnih” dužnosti na Zapadnoj obali morali da vode teške u gustim urbanim područjima pojasa Gaze sa dva miliona stanovnika.

- Što se tiče kopnenog napada, jedan insajder mi je rekao da se razmatra brutalna alternativa. To se može opisati kao 'Lenjingradski pristup', misleći na nemačke pokušaje tokom Drugog svetskog rata da izgladnjuju grad koji je sada poznat kao Sankt Peterburg - kaže Herš.

- Opcija na stolu, kao što mi je izraelski insajder rekao, jeste da se nastavi sa izolacijom grada Gaze sa stanovišta električne energije, zaliha hrane i drugih osnovnih zaliha - dodao je on.

Pozivajući se na svoj izvor, on tvrdi da pokret Hamas koji vlada u Gazi ima zalihe prečišćene vode za piće dva do tri dana i da se već suočava sa nestašicom hrane.

- U nekoj fazi, Izrael bi mogao da pregovara o oslobađanju nekih zatvorenika – žena i dece – u zamenu za hranu i vodu - navodi američki novinar.

Herš je skrenuo pažnju na činjenicu da zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Države, iako priznaju pravo Izraela na samoodbranu, pozivaju ga da se pridržava „pravila rata“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.