ISPLIVAO NOVI SNIMAK PANTERA: Predator vreba u okolini Vrbasa, prečešljava se teren za tragovima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2022, 19:42

ISPLIVAO NOVI SNIMAK PANTERA: Predator vreba u okolini Vrbasa, prečešljava se teren za tragovima (VIDEO)

Još uvek ne postoji potvrda autentičnosti ovog snimka

Još jedan snimak na kom se navodno nalazi crni panter za kojim se traga u Srbiji kruži društvenim mrežama. Ovoga puta, kako korisnici društvenih mreža komentarišu, životinja je uočena u Vrbasu, koji se nalazi samo 12 kilometara od Feketića gde je, prema rečima meštana, viđen juče.

Načelnik Pokrajinske inspekcije Nemanja Ivanović oglasio se za medije nakon što je dobio novi snimak i objasnio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na teren poslat ribočuvar.

Na novom snimku (koji je navodno snimljen u okolini Vrbasa) vidi se kako crna životinja laganim hodom prelazi preko nasipa, za razliku od prethodnog snimka na kom je bežala.

Što se novog snimka tiče, još nije potvrđena autentičnost.

- Ja mislim da je to crni panter! - rekao nam je meštanin Feketića koji je snimio divlju zver navodeći da je životinja, za koju sumnja da je crni panter, bila udaljena 500 metara od parcele na kojoj je radio.

- Kako sam išao putem video sam nešto crno da stoji, ja sam prvo misli oda je to pas, i rekao sam sebi, sad ću da snimim drugaru da pošaljem i da ga zafrkavam da je to crni panter. Kako sam izvukao telefon, samo je krenuo da trči odjednom nenormalno. Svašta sam video u ataru za 10 godina koliko radim, ali ovako nešto nikada nisam video - kaže autor snimka za Srbija Danas i navodi da je u trenutku nestao i da to "nije nešto normalno što možeš da vidiš svaki dan".

Panter i dalje luta Vojvodinom pic.twitter.com/YyaYY7DXOr

— Kalabaster (@KalabasterJak) November 27, 2022

Lovočuvari su se nakon dojave odmah uputili na teren u okolinu Feketića, te su područije proveravali i juče i danas, međutim kako je rekao Nemanja Ivanović, nikakvih opipljivih tragova nije bilo.

- Snimak je veoma kratak i loš, ne možemo da zaključimo da li je u pitanju panter ili neka druga životinja - rekao je on.

Ivanović je dodao da ovoga puta nisu korišćeni dronovi i termovizijske kamere, a ekipe su prečešljale teren koliko su im to uslovi dozvolili.

Podsetimo, crni panter je navodno prvi put viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Plan je, kada se panter locira, da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio poslednji snimak mačke, gosti banje su se zatvorili u svoje sobe, a u okolini je zavladala tišina.

O tome je za medije svedočio i Petar Rašeta, predsednik Prirodnjačkog centra "Mali Petrov salaš" koji se nalazi samo 400 metara od ovog Banje Januković. Kako je i ranije spomenuo on na svom imanju ima oko 500 domaćih životinja, a kada je panter poslednji put viđen javljeno mu je da ide tačno ka njegovom imanju.

- Pošto je moj salaš udaljen na nekih 400 metara od Banje, zvali su me sa njihove recepcije da me upozore, jer je jedan gost navodno snimio pantera kako ide ka mom imanju. Zahvalio sam im na upozorenju, ali moje životinje su i dalje puštene. Gosti banje već 4 dana ne mogu da izađu u šetnju jer su uplašeni. Uvek sam imao goste ranije i dolazili su u ovu šumu, kao i na moj salaš. Sada je sve pusto. Tri dana je mir i tišina, nemam nijednog gosta. Mislim da su pretrpeli veliki strah i sve više se zadržavaju u svojim sobama - objasnio je sagovornik medija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.