ISPLIVAO DOKUMENT! Sudija koja odbila da se Nerminu izrekne mera prilaska deo odluke KOPIRALA iz drugog slučaja?! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2023, 17:18

ISPLIVAO DOKUMENT! Sudija koja odbila da se Nerminu izrekne mera prilaska deo odluke KOPIRALA iz drugog slučaja?! (FOTO)

Sve skandalozniji detalji.

Život jedne žene brutalno je ugasio trostruki ubica Nermin Sulejmanović (35) i više ga niko ne može vratiti, a sada izlaze i sve skandalozniji detalji o tome što je prethodilo ubistvu i kako je pravosuđe propustilo da zaštiti ženu koju je nevenčani suprug brutalno ubio pred bebom, nakon što ju je prvo krvnički pretukao.

Samo četiri dana pre ubistva sutkinja Opštinskog suda u Gradačcu donela je rešenje kojim je odbila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi. Sud je o tome odlučivao nakon što je nesrećna žena partnera od kog je pobegla prijavila za nasilje.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i deo obrazloženja u rešenju, piše Oslobođenje.ba. Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se očito vidi da je rešenje, ili barem jedan njegov deo, napisano tako da je iskopiran deo rešenja druge osobe. Naime, u delu rešenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Ostaje utisak da se sutkinja, koja je, da sve bude gore, i sama žena, barem malo pozabavila predmetom, što joj je uostalom i posao za koji je plaćena, tragedija bi možda mogla biti izbegnuta, piše Oslobođenje.

Podsetimo, iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona juče je objavljeno da je ubica i pre tri dana bio prijavljen za nasilje u porodici.

- Nije juče, ali je prijava bila upućena pre tri ili četiri dana. I kada smo krenuli u dokumentovanje tog događaja, korišćene su blagodati zakona, odnosno mogućnost nesvedočenja, tako da se odustalo od same krivične prijave za nasilje u porodici - rekao je porparol tužilaštva.

Portal Istraga.ba u posedu je Rešenja Opštinskog suda u Gradačcu kojim se odbija predlog MUP-a da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani približavanje žrtvi. Četiri dana kasnije Nermin Sulejmanović je ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Policijska uprava Gradačac podnela je zahtev da se Nerminu Sulejmanoviću izrekne zaštitna mera zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mera zabrana približavanja žrtvi nasilja. Sud je to odbio.

Kako piše u zahtevu, mere zabrane MUP je zatražio nakon što je žena prijavila da ju je 3. avgusta oko 19:30 Sulejmanović napao i pretukao te je zadobila povrede po licu i drugim delovima tela. Žena je drugi dan podnela prijavu protiv njega te se odselila iz kuće zajedno s bebom. Potom je Sulejmanović nastavio da joj preti, zvao je i tražio da se vrati kući. Pretio je i njezinoj porodici i prijateljicama.

Tri dana kasnije, 7. avgusta, nije htela da da izjavu u policiji iz straha od reakcije Sulejmanovića rekavši da će time samo pogoršati situaciju, ali je podržala izricanje zaštitnih mera.

Ovo je rješenje Općinskog suda u Gradačcu od 7. avgusta ove godine kojim se odbija prijedlog MUP-a TK da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani približavanje žrtvi nasilja Nizami Hećimović. Četiri dana kasnije- Nermin Sulejmanović je ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizami Hećimović. pic.twitter.com/826zXL5HHe

— Istraga.ba (@IstragaB) August 11, 2023

Podsetimo, dakle, još jednom, Hećimović je trostrukog ubojicu napustila nakon što ga je nekoliko puta prijavila za nasilje i od njega se skrivala kod tetke. Ali tamo ju je oteo, odveo na drugu lokaciju i ubio pred bebom. Sve je uživo prenosio na Instagramu. 

U centru Gradačca ubio je i oca i sina, navodno zbog nerešenih poslovnih odnosa. Još troje ljudi je ranio, a među njima su rođak ubijene Nizame, jedan policajac i kći i sestra ubijenog oca i sina koja je i dalje u kritičnom stanju i lekari joj se bore za život.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.