ISPLIVAO BOLESNI MOTIV ZA TROVANJE OCA (28) I SINA (2) U PIROTU! Muškarac detetu sipao sonu kiselinu u usta, pa je potom i sam popio

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 18:52

ISPLIVAO BOLESNI MOTIV ZA TROVANJE OCA (28) I SINA (2) U PIROTU! Muškarac detetu sipao sonu kiselinu u usta, pa je potom i sam popio

Dvadesetosmogodišnji muškarac hospitalizovan je u Klinici za endokrinologiju UKC Niš i na intenzivnoj je nezi, a njegovo dvogodišnje dete se takođe nalazi na intenzivnoj nezi, samo na odeljenju za pedijatriju. Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline.

I otac i sin primljeni su sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, a ove užasne povrede nastale su ispijanjem sone kiseline.

Otac je hitno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hospitalizovan po protokolu, ali smatra da je životno ugrožen.

Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, smatra da je u životno ugrožavajućem stanju - javili su iz UKC Niš.

Nad detetom, s druge strane, bdi čitav tim lekara.

- Pacijent (2), smešten je u intenzivnoj nezi Kinike za pedijatriju UKC Nis, gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje - dodaju.

Narednih dana će se pažljivo motriti oba slučaja, kako bi se šteta nastala ispijanjem sone kiseline svela na minimum.

- Trenutno je vitalno stabilnih parametara i data je kompletna terapija po protokolu. Zbog specifičnosti povreda-opekotina i korozivnih promena kože lica i ustiju, lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja - zaključeno je.

Ipak, van okvira bolnice, kruže glasine o potencijalnom motivu za ovaj gnusan zločin. Lokacija na kojoj se čitav incident dogodio jeste jedno vašarište u blizini pirotskog romskog naselja. Zbog navodne svađe sa ženom, nastale usled, kako navode anonimni izvor, "poremećenih odnosa u porodici", muškarac je odlučio da presudi i sebi i detetu.

Na istrazi je da dalje proceni šta se zaista desilo, za sada je jedino bitno da su životi spaseni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.