ISPITANI RODITELJI DEVOJČICE (5) KOJU JE NAPASTVOVAO VASPITAČ U NIŠU: Žrtva se neće susresti sa optuženim oči u oči

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2022, 20:52

ISPITANI RODITELJI DEVOJČICE (5) KOJU JE NAPASTVOVAO VASPITAČ U NIŠU: Žrtva se neće susresti sa optuženim oči u oči

Vaspitaču Dečjeg kulturnog centra iz Niša V.P. (64) iz Grejača kod Niša, optuženom za nedozvoljene polne radnje nad petogodišnjom devojčicom, nastavljeno je suđenje danas u Osnovnom sudu.

On je na prethodnom suđenju negirao da je imao nedozvoljen odnos sa detetom i smatrao da navodi u prijavi nisu tačni. U toku današnjeg dana trebalo je da se izjasne pozvani svedoci, a sledeće nedelje je planirano da svoju reč daju veštaci medicinske struke.

- Na glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretresu ispitani roditelji maloletne oštećene kao i predloženi svedoci, osim jednog svedoka koji zbog bolesti nije pristupio sudu .U ponedeljak 24. januara zakazano je ispitivanje veštaka koji su veštačili okrivljenog i maloletnu oštećenu - rekao je povodom današnjeg ročišta, Vladimir Rakonjac, portparol Osnovnog suda u Nišu.

V.P. je pred penzijom, a njegovo hapšenje je zaprepastilo nišku javnost i uznemirilo roditelje jer je bio poznat po tome što je uvek otvoren za šalu. On je u nekim slučajevima držao časove likovnog, a nekada je bio i na prihvatu ili otpustu dece, a vodio je i "kreativnu učionicu" sa 30 đaka.

- Sve je krenulo kada se devojčica požalila roditeljima da je ljubio, dodirivao i da je uzimao njenu ruku koju je stavljao na svoje genitalije. Roditelji su se strašno uznemirili i oformljen je tim strupčnjaka pred kojim je ona to ponovila, a oni su utvrdili da je svedočenje autentično. Tada je pritvoren - rekao nam je čovek iz istrage dodavši da se u slučaj uključio i Centar za socijalni rad.

Kako saznajemo, u Palati pravde će ispitivanje biti organizovano tako da se na ročištu dete ne susretne sa vaspitačem V.P. To je prvi put obavljeno u slučaju kidnapovanja dvanaestogodišnje devojčice u zimu 2019. godine kada je svedočila, a nije se susrela "oči u oči" sa svojim silovateljem.

V.P. će verovatno ostati u pritvoru do okončanja suđenja jer mu je jednom određen, a drugi put produžen na još 30 dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.