ISKORISTITE VEDRO JUTRO, STIŽE VREMENSKI ZAOKRET! U ovim delovima Srbije očekuju se kiša i sneg

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 11:11

ISKORISTITE VEDRO JUTRO, STIŽE VREMENSKI ZAOKRET! U ovim delovima Srbije očekuju se kiša i sneg

Vremenska prognoza za četvrtak, 21. decembar 2023.

U Srbiji u prvom delu dana umereno do potpuno oblačno, na jugu i jugozapadu zemlje sa slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.

Pre podne u Vojvodini, a tokom dana i u ostalim krajevima, doći će do kratkotrajnog razvedravanja. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije jak, zapadni i severozapadni, po podne u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni.

Najniža temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od -3 do 5 stepeni, a najviša od 4 do 11 stepeni. Uveče i tokom noći sa severa stiže novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, a jugozapadni vetar će biti u pojačanju.

U Beogradu ujutro i delom prepodneva umereno do potpuno oblačno, ali suvo. U toku dana doći će do kratkotrajnog razvedravanja.

Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, po podne u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 3 stepena, najviša oko 10 stepeni.

Uveče stiže novo naoblačenje, a u drugom delu noći povremeno kiša uz skretanje vetra na jugozapadni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu će biti pretežno oblačno i vetrovito, najpre uz umeren i jak zapadni i jugozapadni vetar, koji će u subotu biti u skretanju na jak severozapadni, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama sa udarima olujne jačine.

U nižim predelima će pretežno padati kiša, a na planinama sneg, koji se samo u noćnim i jutarnjim satima očekuje ponegde i u nižim i brdskim predelima (uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije uz lokalno manji snežni pokrivač). U nedelju ujutro prestanak padavina, pa će zatim do kraja perioda ponovo biti toplije i suvo uz umerenu oblačnost i povremene sunčane periode.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Talas kiše se širi Srbijom! Za vikend sneg sa grmljavinom, negde temperatura i do 18 stepeni

Izvor: 24sedam.rs, 21.Dec.2023

Promenu će, tokom sutrašnjeg dana, pratiti i umeren zapadni i severozapadni vetar, sa udarima između 10 i 15 m/s

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.