Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS zarobio više od 200 Iračana

Gradonačelnik udaljenog grada na zapadu Iraka pod kontrolom Islamske države saopštio je da je dvestotinjak njegovih mještana zatočila radikalna grupa na nepoznatoj lokaciji nakon sukoba u toj regiji i da se strahuje da bi oni mogli biti ubijeni.

Nemiri u Rutbahu, u pokrajini Anbar u blizini jordanske granice, izbili su u subotu kada su militanti Islamske države ubili lokalnog stanovnika u reakciji na ubistvo člana grupe, u okviru dugotrajnih krvavih klanovskih sporenja. Stotine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << meštana demonstriralo je tog dana u znak protesta zbog ubistva, a sukobi su izbili kada su militanti pokušali da rasteraju demonstrante.

Pokrajinski zvaničnik u Anbaru saopštio je u subotu da su militanti zatvorili sedamdesetak meštana i da je više od 100 ostalih bilo vezano za stubove ulične rasvete duže od 24 sata.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.