IRNA: Dve rakete pogodile tanker - teroristički napad

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRNA: Dve rakete pogodile tanker - teroristički napad

Teheran -- Iranska državna agencija saopštila je danas da su dve rakete pogodile iranski naftni tanker u Crvenom moru kod obale Saudijske Arabije.

Kako je navela to se dogodilo u petak ujutru, prenosi AP.

Za sada nema reakcije Saudijske Arabije, dok je američka mornarica saopštila da je svesna incidenta, ali nije dalje komentarisala.

Ranije je agencija ISNA prenela da stručnjaci veruju da je reč o "terorističkom napadu".

Eksplozija je izazvala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << požar na naftnom tankeru koji pripada Nacionalnoj iranskoj naftnoj kompaniji i koji se nalazio stotinak kilometara od saudijskog lučkog grada Džeda, prenosi Rojters.

Eksplozija je izazvala teška oštećenja i nafta je iscurila u Crveno more, rekli su neimenovani izvori za agenciju ISNA.

"Eksperti veruju da je to bio teroristički napad", navode oni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranski tanker pogođen sa dvije rakete, nafta se izlila u more

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2019

Iranski tanker zapalio se nakon eksplozije koja se dogodila oko 100 kilometara od obale Saudijske Arabije, javlja "Russia Today".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Iranski mediji: Eksplozija na iranskom naftnom tankeru kod saudijske obale

Izvor: Beta, 11.Okt.2019

U eksploziji je danas oštećen iranski naftni tanker koji je putovao kroz Crveno more blizu Saudijske Arabije, javljaju iranski mediji.Iranska televizija javlja da su u eksploziji oštećene dva skladišta na tankeru i da je izazvano curenje nafte u Crveno more. Ime tankera nije navedeno.Agencija Irna...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.