IRANCI STOJE IZA OVOGA Ambasador izraela u Srbiji o napadu Hamasa

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2023, 19:31

"IRANCI STOJE IZA OVOGA" Ambasador izraela u Srbiji o napadu Hamasa

Vilan je naglasio da "Hamas samo želi da uništi Izrael".

Ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan, osudio je napad Hamasa na Izrael navodeći da je to čin "brutalnog terorizma".

- Izrael je sada primoran da izvede operaciju protiv vođa Hamasa, jer ovakav napad i rat neće proći bez reakcije. Ovo je brutalan terorizam, niko tu ne može da nađe nikakav izgovor, ali ako želimo da se vratimo na neki širi kontekst, Izrael se povukao iz Gaze 2006. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << želeo i nada se da će Palestinci da dobiju priliku da stvore sopstvenu državu i da mirno žive pored Izraela - istakao je ambasador.

On je naglasio da "Hamas samo želi da uništi Izrael".

- Taj brutalni terorizam Hamasa ne nalazi nikakvo nadahnuće u mirnom suživotu sa Izraelom, njihovo je da unište tu zemlju, a ne da žive pored Izraela u miru. Ovo nije borba za slobodu, nipošto - ocenio je Vilan.

Prema njegovom mišljenju, nije siguran da Hamas ima podršku Palestinaca iz Gaze.

- Znam sigurno da imaju podršku od Irana koji stoji iza ovakve akcije. Ovakvu opreciju ne mogu samo da organizuju ljudi iz Hamasa, sto posto sam sigurna da Iranci stoje iza ovoga - smatra ambasador.

On potvrđuje da je bilo propusta u obaveštajnim službama Izraela, zbog iznenadnog napada Hamasa.

- Bilo je elemenata propusta u obaveštajinim službama sa naše strane. Ne verujem da je sada trenutak, ali treba napraviti detaljnu analizu šta nije funkcionislao i šta se desilo - zaključio je Vilan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.