IRAN RASPOREDIO KAMIKAZE KOD SAVEZNIKA: Spremno će dočekati prvi američki udar, a onda poleće odgovor smrti

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 23:12

IRAN RASPOREDIO KAMIKAZE KOD SAVEZNIKA: Spremno će dočekati prvi američki udar, a onda poleće odgovor smrti

Sve je spremno za veliku konfrontaciju

Iran je navodno rasporedio bespilotne letelice kamikaze širom Jemena usred straha od sukoba sa Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima u regionu Persijskog zaliva, izvestio je "Njuzvik" ove nedelje.

U članku "Njuzvika" kaže se da su dobili i informacije stručnjaka koji "prati iranske aktivnosti u regionu" o razmeštanju bespilotnih letelica "Šahed-136" u severnom delu Jemena.

- Iranci su isporučili svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saveznicima Hutima u Jemen napredne bespilotne letelice - rekao je stručnjak, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, za "Njuzvik".

- Oni unapred raspoređuju ili pripremaju ove bespilotne letelice kako bi izveli napad na razne ciljeve koje imaju u dometu. Iran je glavni saveznik pokreta Ansaralah (snage Huta) u Jemenu i optuženi su da su gore pomenutoj grupi obezbedili oružje, uključujući dronove i rakete.

Pokret Ansaralah takođe se pridružio Iranu upozoravajući Sjedinjene Države i Izrael na pokretanje bilo kakvih napada u regionu, istovremeno optužujući obe zemlje za ulogu u tekućem sukobu u Jemenu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.