IRAK NA IVICI GRAĐANSKOG RATA! KRVOPROLIĆE na ulicama Bagdada, premijer podneo OSTAVKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRAK NA IVICI GRAĐANSKOG RATA! KRVOPROLIĆE na ulicama Bagdada, premijer podneo OSTAVKU!

Premijer je najavio ostavku u petak

Irački premijer Adel Abdul-Mahdi zvanično je predao ostavku parlamentu, a očekuje se da poslanici danas glasaju o tome da li će je prihvatiti, saopštila su dva člana parlamenta.

, dan nakon što su tokom antivladinih protesta snage bezbednosti ubile više od 40 demonstranata u Bagdadu i na jugu Iraka.

I ubrzo nakon što je irački šiitski verski poglavar Ali al-Sistani upozorio na mogućnost građanskog rata i pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozvao poslanike da povuku podršku vladi.

PM Of Iraq To Resign After Protests Leave Hundreds Dead. https://t.co/x7af18kTyo

— Daily Caller (@DailyCaller) December 1, 2019

Tokom jučerašnjeg dana ubijena su još tri demonstranta, a najmanje 58 ih je povređeno, javlja AP.

Najmanje 400 demonstranata poginulo je od 1. oktobra, kada su hiljade Iračana izašle na ulice Bagdada i pretežno šiitskih južnih provincija protestujući protiv korupcije, lošeg funkcionisanja javnih službi i nedostatka radnih mesta.

Snage bezbednosti koristile su bojevu municiju, suzavac i dimne bombe za razbijanje demonstracija.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.