IPAK NE KRVARI: Iako je juče bio SVETI VASILIJE VELIKI, Nenadov krst na čelu jedva vidljiv, POGLEDAJTE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2020, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IPAK NE KRVARI: Iako je juče bio SVETI VASILIJE VELIKI, Nenadov krst na čelu jedva vidljiv, POGLEDAJTE (FOTO)

Ipak je paprika?

Vest o Pančevcu Nenadu Paunoviću (33) kojem se tokom velikih praznika na čelu pojavljuje krst koji krvari obišla je gotovo ceo region.

Kako se zapravo pojavljuju stigmate na ljudskom telu ili je reč samo o falsifikatima?

Istorija stigmata je previše duga, ali sve vreme izaziva mnogobrojne sporove.

Mnogi bi rekli da je reč o ranama koje vernici sami sebi nanose, a neki bi rekli da je moguć božanski znak.

Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je, izgleda, prevideo da je juče bio Sveti Vasilije Veliki, pa mu tako krst sa čela nije krvario, a dokaz je ova fotografija koju su sinoć napravile novinarke portala Srbija Danas. Na njoj se jasno vide samo obrisi tzv. stigmate.

Stigmate su rane koje se otvaraju na telima ljudi poput Hristovih rana. Pojavljuju se u vidu krvavih mrlja na dlanovima ili na ručnim zglobovima i stopalima, kao i na onim mestima na kojima su bili ukucani ekseri koji su držali telo Isusa dok je bio na krstu.

Ipak, doktori i medicinari smatraju da stigmate nisu dobijeni mističnim putem već da posredstvom sopstvenog delovanja na kožu.

- S medicinske tačke gledišta ovako nešto nije moguće. Za to ne postoje nikakve naučne osnove. Najverovatnije je da se crvenilo pojavljuje usled nadražaja kože koji povećavaju propustiljivost i šire krvne sudove. Na primer, uz pomoć paprike, soli ili lekarskih preparata - rekla je šefica naučno -konsultacionog odeljenja Instituta za imunologiju FMBA Rusije Ljudmila Lus za Glas Rusije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.