IPAK DOGOVOR!

Izvor: Kurir, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IPAK DOGOVOR!

Ukoliko DSS na brzinu ne okrene ćurak, najverovatnije neće bojkotovati izbore i na njima će podržati Borisa Tadića i pored otpora u vrhu stranke

BEOGRAD - Najviša rukovodstva Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije najverovatnije će učestvovati na izborima, a njihovu podršku će dobiti kandidat Demokratske stranke Boris Tadić, saznaje Kurir. Iako se danima spekulisalo da DSS neće na izbore i da će odlučiti da podrži kandidata NS Velimira Ilića, prema rečima našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sagovornika bliskog vrhu DSS, podršku će najverovatnije dobiti Tadić.

- Ovde je reč o tome da su DSS i Nova Srbija shvatili da najveću šansu da uđu u drugi krug predsedničkih izbora imaju Tomislav Nikolić i Boris Tadić. Njima naravno Nikolić ne odgovara i doneto je kompromisno rešenje. Pa i kandidatura Velimira Ilića je politička igra da uzme glasove Tomislavu Nikoliću i posle ih u drugom krugu da Tadiću, vrlo jednostavna kombinatorika - tvrdi naš sagovornik, dodajući da je baš zbog saznanja da Velja nema šanse u drugom krugu prelomljeno da se podrži Tadić.

- U samom vrhu DSS ima neslaganja sa ovom odlukom, ali viši interesi su ipak viši interesi. Ništa, međutim, nije sigurno i niko ne garantuje da oni neće okrenuti ćurak i to u roku od par sati. Znate, sve je moguće - objašnjava naš izvor.

- Demokratska stranka Srbije će odluku o učešću na predsedničkim izborima doneti pošto Demokratska stranka odgovori na njihov poziv da razgovaraju o utvrđivanju zajedničke politike na izborima - rekao je juče portparol DSS Andreja Mladenović.

On je kazao da je prošireno Predsedništvo DSS na jučerašnjoj sednici jednoglasno podržalo saopštenje koalicije DSS-Nova Srbija, koje je izdato nakon sastanka predsednika dve stranke Vojislava Koštunice i Velimira Ilića.

- To je principijelna i državotvorna politika, koja pre svega vodi računa o interesu zemlje i koalicija DSS- NS će sada sačekati odgovor DS na stavove iznete u saopštenju - kazao je Mladenović, dodajući da tokom vikenda neće biti održana druga sednica Predsedništva DSS.

Dragan Šormaz, poslanik DSS, na pitanje Kurira da li će njegova partija podržati Borisa Tadića, odgovara da svako ko želi njihovu podršku mora da ispuni stavove iznete u saopštenju.

- Mi smo postavili crvenu liniju preko koje ne može da se pređe. Sada je na DS da povuče potez i izjasni se, jer konačna odluka će biti doneta tek posle razgovora. Dogovorićemo se ili nećemo - vrlo je jednostavno - rekao je Šormaz.

Kurir je juče pokušao da stupi u vezu s Jelenom Marković, portparolom DS, međutim, do zaključenja ovog izdanja njen telefon je bio nedostupan.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.