INVAZIJA KENGURA NA AUSTRALIJSKI GRADIĆ! Mesto od 220 stanovnika u stalnom strahu i pod opsadom AGRESIVNIH torbara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2022, 18:42

INVAZIJA KENGURA NA AUSTRALIJSKI GRADIĆ! Mesto od 220 stanovnika u stalnom strahu i pod opsadom AGRESIVNIH torbara!

Napadaju ljude

Australijski gradić Marum u državi Kvinslend pod opsadom je sve veće populacije kengura. Navodi se da je u proteklih 12 meseci tamošnje Odeljenje za životnu sredinu i nauku primilo sedam prijava o napadima u pomenutom mestu sa oko 220 stalnih stanovnika, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Dodaje se da se nakon najnovijeg napada 67-godišnja žena oporavlja u bolnici sa slomljenom nogom. Menadžer za operacije divljih životinja Frenk Mils >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao je da je situacija u Marumu neobična u poređenju sa drugim zajednicama koje su imale problema sa kengurima.

- Iako ima mnogo napada kengura u Kvinslendu, uglavnom se radi o mužjacima i to obično u vezi sa borbom za teritorije ili parenje - rekao je on. Ej-Bi-Si njuz navodi da je od 60 do 80 kengura svakog dana u samom gradu i okolnim šumama, dok savršeno negovani travnjaci duž obale ponekad mogu biti okupirani sa više od 15 kengura.

Menadžerka karavan parka Karen Satklif morala je da upozori posetioce da budu oprezni s kengurima.

- Ima ih previše da ih je teško izbrojati i stalno skaču po parku između karavana - upozorila je Satklif. Stanovnik Maruma Mark Sidavej rekao je da su vremenski uslovi doprineli razmnožavanju kengura.

- Poslednjih nekoliko godina imali smo mnogo više kiše, što pogoduje rastu trave, pa oni koji ne kose redovno mogu očekivati da im na posed dođu velika stada kengura - rekao je Sidavej.

BONUS VIDEO: SKANDAL U AVIONU Posada u obroku pronašla GLAVU ZMIJE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.