INSTITUT ZA KVB VOJVODINE POSTAO VRHUNSKI CENTAR

Izvor: Kurir, 18.Nov.2011, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INSTITUT ZA KVB VOJVODINE POSTAO VRHUNSKI CENTAR

SREMSKA KAMENICA - Institut za kardiovaskularne bolesti (IKVB) Vojvodine u Sremskoj Kamenici se, unapređenjem metode lečenja pacijenata, usavršavanjem kadrova i modernizacijom opreme približio vrhunskim evropskim zdravstvenim centrima, rečeno je na proslavi 34. godišnjice postojanja te institucije.

Smanjenje lista čekanja, brži oporavak pacijenata, edukacija kadrova i stanovništva neke su od aktivnosti kojima može da se pohvali ta zdravstvena ustanova, u kojoj je proteklih godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dana obavljeno 1.100 operacija na otvorenom srcu, u bolnici zbrinuto više od 7.000 bolesnika i obavljeno 34.000 subspecijalističkih pregleda.

Ističući da zaposleni u IKVB moraju da imaju jasno definisan cilj i da budu efikasni i stručni u poslu kojim se bave, direktorka te institucije Nada Čemerlić Ađić je naglasila da će umrežavanje s renomiranim hirurškim centrima, primena novih znanja i uvođenje novih medicinskih zahvata i procedura doneti još zapaženije rezultate.

U tom institutu je, kako je saopšteno, u proteklih godinu dana lečeno oko 2.700 pacijenata u okviru koronarne jedinice, urađeno je oko 7.000 ehokardiografskih pregleda, 2.400 egrometrijskih testova, 10.500 doplera karotidnih arterija i arterija i vena perifernih krvnih sudova i ugrađeno gotovo 340 pesmejkera.

U okviru projekta humanizacije Instututa, već dve godine se organizuju različitre kulturno-umetničke manifestacije radi stvaranja humanijeg ambijenta za pacijente tokom njihoivog boravka u toj zdravstvenoj ustanovi.

Jedinstveno udruženje Srbije za kvalitet - JUSK nedavno je tom kameničkom institutu dodelilo Veliku zlatnu povelju za doprinos i razvoj sistema menadžmenta kvaliteta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.