INSEKTI ZATVARAJU PARKOVE I BAZENE Najezda krenula iz Evrope, a njihova gnezda predstavljaju ČIST OTROV!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2019, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INSEKTI ZATVARAJU PARKOVE I BAZENE Najezda krenula iz Evrope, a njihova gnezda predstavljaju ČIST OTROV!

Njihova populacija se održava zahvaljujući lancu ishrane, ali...

Mada se njihovo prisustvo u prirodi održava pod kontrolom zahvaljujući uravnoteženom lancu ishrane, moglo bi se reći da je taj balans u poslednje vreme ugrožen. Naime, usled globalnog zagrevanja, ove životinje su počele da naseljavaju severnije evropske zemlje, poput Holandije ili Nemačke te tako ostaju izvan opsega ptica koje se njima hrane.

- Zabeležen porast broja gusenica

- "Najezda" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krenula u severnim evropskim zemljama

- Stručnjaci krive globalno zagrevanje

Svaka gusenica ima do 700.000 odbrambenih vlakana koji se raznosi vetar, a koja mogu biti uzročnici osipa, kašlja, alergijske reakcije ako se udišu ili dodiruju. Gnezde se u hrastovim stablima i uvek idu u grupama. Gnezda ovih životinja ponekad mogu da dostignu neslućene veličine, a što je još važnije, ne bi se smela dodirivati jer su otrovna.

U Nemačkoj je najezda gusenica dovela do zatvaranja javnih parkova, bazena, restorana, pa čak i autoputeva. Devetoro dece u gradu Mulhajmu je hospitalizovano zbog problema sa disajnim organima i osipom, dok je šest osoba u Minsteru završilo na operaciji nakon što su otrovna vlakna došla u kontakt sa njihovim očima.

Posebno je teško iskoreniti ove štetočine. Pokazalo se da pesticidi koji su u upotrebi u Nemačkoj nisu dovoljno jaki za gusenice, dok su sa druge strane bili organizovani i specijalni timovi sa zaštitnom opremom kako bi ogromnim usisivačima pokušali da unište njihova gnezda.

BONUS VIDEO: NAUČNICI UPOZORAVAJU: Od ovih ZARAZA nakon POPLAVA zdravlje vam može biti drastično ugroženo! Svetu preti katastrofa

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.