INHALACIJOM PROTIV POŠASTI DANAŠNJICE: Rusija patentirala preparat za prevenciju i lečenje kovida

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 16:44

INHALACIJOM PROTIV POŠASTI DANAŠNJICE: Rusija patentirala preparat za prevenciju i lečenje kovida

Skraćenica preparata označava malu ometajuću RNK

Federalna biomedicinska agencija (FMBA) Rusije patentirala je preparat "Mir 19" za prevenciju i lečenje infekcije virusom korona.

- Rospatent je izdao patent državnom naucnom centru Institut za imunologiju FMBA za kombinovani preparat koji ima antivirusno dejstvo na kovid. Napravljen je po nalogu šefice FMBA Veronike Skvorcove. Preparat se zove ''Mir 19''. Skraćenica MIR označava malu ometajuću RNK - navedeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saopštenju pres-službe agencije.

Ranije je direktor Instituta za imunologiju FMBA Musa Haitov otkrio da će se "Mir 19" primenjivati putem inhalacije i da će blokirati razmnožavanje kovid-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.